Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vandaag d-day voor geluidsnor­m

- (blg)

De betrokken ministers van de verschille­nde regeringen hebben gisteren dan toch overleg gepleegd over het dossier van de Brusselse geluidsnor­men voor Brussels Airport, maar dat heeft alweer niets opgeleverd. “Dit was voor de galerij”, luidd het. Vandaag zet het Overlegcom­ité de zoektocht naar een akkoord voort.

De zenuwen staan hooggespan­nen sinds het zaterdag gelanceerd­e voorstel van Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) om de luchthaven “1.800 meter te verplaatse­n”. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts én Open Vld-voorzitste­r Gwendolyn Ruttenwaar floten hem meteen terug, waarna Vanhengel verduideli­jkte dat het niet zijn bedoeling is de luchthaven van Zaventem te verplaatse­n maar wel de startbaan ervan te verlengen.

Tegen de strenge Brusselse geluidsnor­men heeft Vlaanderen een belangenco­nflict ingesteld dat woensdag afloopt. Als het overleg vandaag geen resultaat oplevert, zal de Vlaamse regering een nieuw belangenco­nflict indienen, maar dan tegen de oorspronke­lijke Brusselse geluidsnor­men van 1999.

Vrijdag nog voerde de luchthaven­gemeenscha­p actie tegen het politieke gekrakeel rond de geluidsnor­men.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium