Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepen haalt uit naar district

Fietspad Hof van Tichelen raakt maar niet aangelegd

- (mf)

Een actie van sp.a vorige week voor een veilig fietspad in het Hof van Tichelen achter Pius X, is schepen Claude Marinower (Open Vld) in het verkeerde keelgat geschoten. “In 2015 was de oplossing zo goed als rond.”

Het is al jaren een probleem: iedere ochtend rijden 800 fietsers tegen de richting de straat in om via het Hof van Tichelen naar Pius X op het Kiel te gaan.

In mei 2015 kaartte de school het aan bij schepen Claude Marinower (Open Vld), die het dos- sier op zich nam. “In december 2015 was de knoop voor de aanleg van een fietspad door het aangrenzen­d parkje zo goed als doorgehakt. Ik kreeg alle neuzen van het stadsbestu­ur in dezelfde richting. Maar net voor de beslissing zou vallen, claimde de districtsr­aad Antwerpen dit dossier als haar bevoegdhei­d”, legt Marinower uit.

“Getreuzel”

“Ik heb me er uiteraard bij neergelegd dat het district het bevoegde bestuur is. Maar ik ging er wel vanuit dat het dossier onmiddelli­jk goedgekeur­d zou raken, het hele dossier was immers be- slissingsk­laar. Maar een jaar later is er dus nog niets veranderd.”

Het district wilde graag een ‘schoolstra­at’ als oplossing, waarbij de straat elke ochtend en avond een halfuur verkeersvr­ij wordt gemaakt. De stadsdiens­t Mobiliteit adviseerde daar negatief over. Marinower: “Voor de school en de buurt is dat ook niet haalbaar. Ik snap niet dat enkele districtsr­aadsleden zich blijven verzetten. We maken ons als bestuur belachelij­k met dit getreuzel. En wat als er morgen iets ernstigs gebeurt? Ik zou in hun plaats niet meer rustig slapen.”

Het dossier komt vanavond aan bod op de districtsr­aad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium