Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een signaal naar de concurrent­ie”

- DAVID VAN DEN BROECK

Grootste thuiszege van het seizoen? Check. Veertiende clean sheet? Check. Nog altijd in de top zes? Check. Seizoensre­velatie KV Mechelen maakte een statement door Lokeren erg vlot te kloppen en winnaar van het weekend te worden. Play-off 1 komt alsmaar dichterbij voor Yannick Ferrera en de zijnen.

“KV Mechelen een ploeg voor Play-off 1? Zeker en vast. Als je op 27 matchen veertien keer de nul kunt houden, dan verdien je het om Play-off 1 te spelen.”

Getekend Runar Kristinsso­n. De trainer van Lokeren legde zich zaterdag op de persconfer­entie neer bij de “verdiende nederlaag” van zijn ploeg en strooide met compliment­jes. Twee meter naast hem zat coach Yannick Ferrera te glunderen.

Hij stopt zich niet meer weg, Ferrera. Play-off 1 is het doel en dat mag worden gezegd. Ook de spelers spreken hun ambitie uit. “Dit was een referentie­match”, zei Croizet, die het hart op de tong heeft. “We hebben een duidelijk signaal naar de concurrent­ie gestuurd: dit KV Mechelen wil naar Play-off 1. Houden we dit niveau vast, dan kunnen we dat realiseren.”

Volwassen zeges

De concurrent­ie deed overigens niets met dat signaal. Ferrera en zijn spelers zagen gisteren vanuit hun luie zetel hoe eerst Standard en AA Gent en later ook Genk en Charleroi elkaar punten afsnoepten. En hoe Oostende zwaar verloor. KV staat zo netjes op de vijfde plaats. Ja, met nog drie zware affiches voor de boeg – Standard uit, Anderlecht thuis, Gent uit. Maar na twee bijzonder volwassen zeges – herinner u ook de droge 0-2 op Kortrijk van vorige week – durft niemand nog uitsluiten dat KV voor het eerst in zijn geschieden­is Play-off 1 haalt.

“Een paar maanden geleden had niemand verwacht dat we zouden meedoen tot het einde. Maar dankzij onze goeie spirit en onze mooie reeks in december ( 13 op 15,

red.) kregen we dit voor elkaar”, zei Ferrera. “We hebben echter nog geen prijs. We staan nu voor drie finales en daarin gaan we alles blijven geven. Laat ons hopen dat het genoeg is voor Play-off 1.”

Knap trouwens, hoe hij na een echte teampresta­tie – iedereen was op niveau, van Coosemans tot Verdier – toch nog de kalmte bewaarde om een juiste analyse te maken.

“We waren wat verrast door Lokeren. We hadden hen meer defensief verwacht – vandaar mijn keuze voor Vanlerberg­he als rechtsback in plaats van Chen, voor zijn rushes. We hadden het moeilijk in het begin, maar dankzij de goal van Verdier kwamen we beter in de match. Vanaf de 2-0 hadden we echt de controle.”

Ferrera maakt steevast kleine sprongetje­s voor zijn bank wanneer er iets net niet lukt, maar die bleven dit keer achterwege. KV was baas. En af en toe zat het wat mee. “Dat zag je ook bij die goal van Osaguona.”

Standard uittellen

Dat KV drie matchen voor het einde nog in de top zes staat, heeft natuurlijk niks met meeval te maken. Het maakt zich nu op voor een bijzonder spannende week. Zondagmidd­ag is het te doen, om 14.30u op Sclessin. Voor Ferrera een extra beladen duel. Hij kan de club waar hij in september de laan werd uitgestuur­d helemaal uittellen voor Play-off 1. Al lijkt Standard sinds gisteren al knock-out. “Of ik ernaar uitkijk om terug te keren? Dat kan ik vooraf niet zeggen. Ik ga er veel handen schudden. Of kusjes geven, zo doen ze dat in Wallonië. ( glimlacht) Maar het wordt pas een mooie terugkeer als we er gaan winnen.” En een revanche van jewelste, maar dat is het nu al.

 ??  ?? Yannick Ferrera’s ploeg is winnaar van het weekend in strijd om Playoff 1
Yannick Ferrera’s ploeg is winnaar van het weekend in strijd om Playoff 1

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium