Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gered dankzij verloren zoon

Winning goal van Steeven Langil tegen exclub levert gouden driepunter op

- WIM HOUTTEQUIE­T

Uitgereken­d Steeven Langil bezorgde Waasland-Beveren met zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer een gouden driepunter in de strijd om het behoud. De dribbelvaa­rdige vleugelspi­ts was zichtbaar opgelucht na zijn moeilijke passage in Polen.

Mathematis­ch is Waasland-Beveren nog niet honderd procent zeker van het behoud, maar met nog drie wedstrijde­n voor de boeg en een kloof van negen punten op rode lantaarn Moeskroen moet er al heel wat mislopen voor de Waaslander­s mocht het behoud hen alsnog ontglippen. Uitgereken­d verloren zoon en ex-Moeskroens­peler Steeven Langil bezorgde Waasland-Beveren in het slot van de match de gouden driepunter. De dribbelvaa­rdige Fransman sneed in zijn gekende stijl naar binnen en krulde de bal vanop de rand van de zestien zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer overhoeks binnen. Typisch Langil.

“Ik ben enorm tevreden”, glunderde Langil. “Een deugddoend­e persoonlij­ke opsteker na zes moeilijke maanden in Polen. Ik kom van heel ver. Net daarom is dit een leuk cadeautje voor mezelf.” Meteen ook de reden waarom Langil het doelpunt uitbundig vierde tegen zijn ex-ploeg, die hij daardoor dieper in de put duwde. “Het is een revanche voor mezelf, niet op Moeskroen. Natuurlijk vind ik het heel jammer voor hen.”

Langil was nochtans niet aan zijn beste wedstrijd bezig. “Ik speel liever een slechte wedstrijd die we op het einde winnen dan een goede partij die we verliezen. Weet je, door die ene actie vergeet iedereen mijn slechte match. Misschien speel ik de volgende wedstrijde­n wél goed, maar scoor ik niet.”

Tactisch sterk

Waasland-Beveren had het de eerste helft nochtans niet onder de markt op Le Canonnier. Moeskroen was veel gretiger en scherper in de duels. “De eerste helft kwamen we er niet aan te pas”, bekende Langil achteraf. “Gelukkig maken we op slag van rust nog gelijk, anders werd het nog lastig in de tweede helft. Dat we hier alsnog met de overwinnin­g gaan lopen, toont meteen ook de mentale weerbaarhe­id van deze ploeg. Vorig seizoen verloren we gegarandee­rd dit soort wedstrijde­n. Nu hebben we meer ervaring en een coach die tactisch sterk is.”

Dankzij de tweede uitoverwin­ning op rij is Waasland-Beveren nagenoeg zeker van een extra jaartje voetbal in de Jupiler Pro League. “Het behoud kan ons echt niet meer ontglippen”, stelde Langil onomwonden. “Persoonlij­k denk ik dat Moeskroen zijn drie resterende wedstrijde­n niet meer gaat winnen.” Maar aan vakantie denkt Langil heus nog niet. “We gaan nu niet op onze lauweren rusten. Er resten ons nog enkele mooie wedstrijde­n waarin we onze kwaliteite­n kunnen tonen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kabasele baalt als een stekker terwijl Langil en De Schutter vieren.
FOTO PHOTO NEWS Kabasele baalt als een stekker terwijl Langil en De Schutter vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium