Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb het be ste bewaard voor laatst”

Stijn Caluwé pakt voor eigen publiek in extremis eerste topvijfpla­ats van het seizoen

- (kle)

De Sluitingsp­rijs bij de beloften in Malle werd met kleine voorsprong gewonnen door exwereldka­mpioen Eli Iserbyt voor Europees en nationaal kampioen Quinten Hermans. Stijn Caluwé maakte lang deel uit van de kopgroep en werd vijfde.

“Die vijfde plaats is meteen mijn beste uitslag van het seizoen. Dat doet ongeloofli­jk veel deugd”, aldus de renner van Beobank-Corendon. “Als je weet welke weg ik dit seizoen heb afgelegd nadat ik in de zomer aan mijn knie was geopereerd, dan is het wel plezierig om op deze manier te kunnen afsluiten. Nu kan ik met een goed gevoel de zomer in en kan ik hopelijk dit keer wel een goeie basis leggen.”

“Ik heb dit jaar gevoeld dat ik nog veel progressie­marge heb. Als ik in de zomer helemaal zorgenvrij mijn seizoen kan voorbereid­en, ben ik ervan overtuigd dat ik nog een mooie stap voorwaarts kan zetten. Dit seizoen waren er ook nog te veel ups en downs. Ik heb daar in de loop van het seizoen wat proberen aan te doen, maar dat betaalde ik dan soms cash in de wedstrijde­n.”

“Ik heb dit seizoen vooral naar twee wedstrijde­n toegewerkt: het BK en de cross in Malle, twee omlopen die me vanwege het zand goed moesten liggen. Het BK werd een complete afknapper. Gelukkig heb ik toen snel de knop kunnen omdraaien. Tot en met vorige week heb ik hard getraind om in Malle goed voor de dag te kunnen komen. Om te winnen was ik sowieso niet goed genoeg, maar om het podium te halen kwam ik maar een beetje tekort. Laat me echter maar tevreden zijn met de vijfde plaats. Volgend jaar hoop ik in de eerste plaats een constant niveau te halen en vaak mee te kunnen strijden voor een plaats bij de eerste vijf.”

Podium voor Toon Vandebosch

Toon Vandebosch reed gisteren zijn laatste wedstrijd in de Belgische driekleur. Volgend jaar komt de junior uit Malle uit bij de beloften. “Ik had voor eigen supporters graag nog eens gewonnen in die trui, maar Jelle Camps en de Nederlande­r Ryan Kamp waren te sterk. Voor de derde plaats kon ik met heel miniem verschil Arens- man voor blijven. Ik wilde telkens als we aan een zandstrook kwamen op kop zitten en dat heeft me veel krachten gekost. Op de weg moest ik dan heel diep gaan om in het wiel te blijven. Ik had geen al te beste dag en besefte al snel dat winnen heel moeilijk zou worden.”

“Mijn ziekte van voor en na het WK is ondertusse­n helemaal uit mijn lijf verdwenen, maar ik voel dat het me geen goed heeft gedaan. Ik ben er nooit meer helemaal doorgekome­n.”

“Ik ben tevreden over mijn seizoen, maar ik had graag iets meer wedstrijde­n gewonnen. Zeven zeges is op zich zeker niet slecht, maar het kon beter. Volgend jaar wordt het als kersvers belofte een ander paar mouwen. Maar dat zijn zorgen voor later.”

 ?? FOTO RR ?? Stijn Caluwé.
FOTO RR Stijn Caluwé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium