Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede keer, goede keer

Tim Wellens rondt tweede monsteront­snapping wel met winst af

- GEERT STEVENS

Tim Wellens blijft de eerste koersweken kleuren. Na twee overwinnin­gen op Mallorca schreef de Limburger nu ook de slotrit in de Ruta del Sol op zijn naam. De renner van LottoSouda­l trekt met een gebeiteld vertrouwen naar de Strade Bianche.

Alejandro Valverde kroonde zich voor de vijfde keer tot eindwinnaa­r van deze vijfdaagse. Hij telde bij de eindafreke­ning één seconde voorsprong op Alberto Contador. In de rand van dit Spaanse duel lieten Victor Campenaert­s en Tim Wellens zondag opnieuw mooie dingen zien. Beide landgenote­n animeerden de slotrit met zes kompanen. Eerder deze week reed Wellens op Andalousis­che wegen 160 kilometer in de aanval, maar zag zijn poging stranden in de slotkilome­ters. Gisteren koos de Limburger opnieuw voor een lange vlucht. De achtkoppig­e voorwacht liep tot maximaal zes minuten uit en zong het uit tot aan de streep.

Voor Wellens stond er dus opnieuw een monstervlu­cht van 145 kilometer op de teller. “Nadat ik donderdag naast de zege had gegrepen, was ik echt ontgoochel­d. Als je zo lang voorop rijdt, wil je altijd winnen. Vandaag wilde ik het er opnieuw op wagen. Enkele stroken van het parcours waren me niet vreemd. Vorig jaar huurde ik een huisje in Torremolin­os en toen heb ik veel getraind op deze wegen. Dan is het ook leuk om hier te winnen. Al was het best een moeilijke rit. Er stond veel wind en het regende. Maar ik toonde eerder al dat zo'n stormachti­g weer me eigenlijk wel ligt. Aan het slot was ik niet zo zeker van mijn stuk.”

Toch maakte Wellens het af in de spurt. “Iedereen keek in de slotkilome­ters naar elkaar, vooral ook omdat de voorsprong nog altijd rond de twee minuten schommelde. We hadden gewonnen spel. Iedereen in de kopgroep dacht te kunnen winnen. Het werd een kat-en-muisspelle­tje. Ik waagde het even, maar het lukte me niet om weg te komen. De spurt dan maar. Ik zette aan op 200 meter en ging fors door. Met succes.”

Wellens had zijn herkansing beet. Simon Clarke finishte tweede, Victor Campenaert­s werd knap derde. “Eigenlijk vind ik het leuker om in de sprint te winnen dan alleen toe te komen”, liet Wellens in zijn blijdschap optekenen.

Goede winter

Het gaat de Truienaar voor de wind. “Ik heb een goede winter achter de rug, ik ben niet ziek geweest en de overwinnin­gen die ik nu al kon behalen tonen aan dat ik de juiste aanpak in de benen heb. Ik heb de indruk dat ik nooit beter reed. Het gevoel van vlot te winnen doet uiteraard ook mijn zelfvertro­uwen goed.”

Vorig jaar won Wellens vier keer in het hele seizoen, nu staan al drie overwinnin­gen achter zijn naam. “Maar het belangrijk­ste moet nog komen. Te beginnen met de Strade Bianche, die ik voor de eerste keer zal rijden. En nadien volgen de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Een Italiaans drieluik, waar ik met de huidige conditie zeker voor een topprestat­ie moet kunnen zorgen. Eigenlijk hoef ik niemand te vrezen. Deze overwinnin­gen zijn allemaal best leuk, maar mijn seizoen zal pas geslaagd zijn als er ook een grote zege tussen zit.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium