Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw op gedeelde derde plaats

Topvolley Callant Antwerpen roept opmars van Aalst halt toe

- MARCEL BERNAERTS

Topvolley Callant Antwerpen heeft nu ook punten gepakt tegen Aalst. Door deze overwinnin­g komt Antwerpen samen met Aalst op de derde plaats en heeft het in de slotwedstr­ijd op Gent voldoende aan één punt om de vooropgest­elde vierde plaats te pakken.

“Dit was veruit mijn beste wedstrijd”, glunderde middenspel­er Sauli Sinkkonen, die aanvallend en blokkerend een hoog percentage haalde. “Blokkerend deed ik mijn ding en ook aanvallend scoorde ik regelmatig mijn punten. Mijn sterkste wapen, de opslag, leverde op belangrijk­e momenten de nodige punten op. Dit geeft vertrouwen voor de volgende weken. Vooral omdat ook de andere jongens een hoog niveau haalden.”

Net als Sinkkonen kon ook Niels Huysegoms, de andere middenspel­er, terugblikk­en op een sterke wedstrijd.

“Ik denk mijn job gedaan te hebben”, lachte hij. “Dat weekje rust heeft goed gedaan. Er stond opnieuw een gezond agressief team op het terrein, één dat knokte voor iedere bal. Toch wel belangrijk dat we na de nederlaag tegen Maaseik, waar we echt wel meer verdiend hadden, vandaag deze prestatie neerzetten. We hebben als subtopper bewezen in eigen midden een topper, die weliswaar enkele spelers liet rusten, aan te kunnen.”

Toch was Huysegoms niet blind voor de mindere momenten bij de thuisploeg.

“Het totaalplaa­tje was goed, maar we kenden net als tegen Maaseik weer die kleine dipjes waardoor we iedere set een bonus met moeite konden vasthouden of uit handen gaven. Dat maakte dat we telkens vol aan de bak moesten om dat recht te zetten. Die mindere momenten moeten we er nog uit krijgen. Al moeten we vooral voortbouwe­n op het positieve van vanavond. Onze opslagdruk was goed, de variatie in het spel was er, de verdedigin­g stond er. We scoorden ook na mindere recepties en op het moment dat onze hoofdaanva­ller Jolan Cox het moeilijk kreeg, stonden we er als team om dat op te vangen. Maar het blijft klasse hoe hij in de vierde set ons naar de overwinnin­g leidde. Dat maakt dat hij voor dit Ant- werpen een groot speler is.”

Dat laatste beaamde trainer Alain Dardenne. “We speelden niet het beste volleybal, maar we pakken wel drie belangrijk­e punten. Dat stemt me tevreden. Jolan zat niet echt lekker in de wedstrijd, maar op zijn eergevoel heeft hij dat in de laatste set recht gezet. Een Cox op dat niveau zullen we nodig hebben in de play-offs.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De Antwerpens­pelers vieren de overwinnin­g die hen naar een gedeelde derde plaats leidt.
FOTO TOM GOYVAERTS De Antwerpens­pelers vieren de overwinnin­g die hen naar een gedeelde derde plaats leidt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium