Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons loopt verder uit

- (jbr)

Regerend landskampi­oen Dragons pakte een vlotte 41zege tegen Antwerp, dat daardoor serieus in de problemen komt. Herakles won met 13 bij Wellington en doet zo een goede zaak in de strijd om een playoffpla­ats.

Dragons ging heel fel van start in de derby tegen Antwerp. Na amper tien minuten hingen de bordjes al op 3-0 voor de thuisploeg. Alexander Hen- drickx, de jonge Timothy Luyten en Thomas Briels zorgden voor de vroege doelpunten. Henri Raes scoorde nummer vier. De Spanjaard Peremiquel zorgde voor de eerredder.

Bij Dragons besefte men dat de cijfers geen juiste weergave van het spel gaven. “We begonnen zoals we het gewoon zijn, snedig en efficiënt. Daarna vielen we stil en dat is jammer. Maar er zijn verschille­nde verklaring­en voor”, zegt Dragonsspi­ts Jeffrey Thys. “Tijdens de winter- maanden konden we weinig samen trainen. Dat was vandaag zeker voelbaar. Het doel was met minstens twee doelpunten verschil te winnen en dat is ons gelukt. We speelden zonder Florent Van Aubel en Arthur Van Doren. Dat is volgend weekend nog altijd het geval bij concurrent Watduck.”

Bij de vrouwen eindigde de derby tussen Dragons en Antwerp op 2-2. Het Boomse Braxgata won met 3-1 tegen Leuven en blijft zo autoritair aan de leiding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium