Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vorig seizoen met meer kwaliteit minder punten”

Pieter Fasseur vindt kritiek op het t eam niet terecht

- WALTER PEERSMANS

Na een afwachtend­e en moeizame eerste 72 minuten, brak een strafschop­doelpunt van Jens Lambrechts het slot op de wedstrijd open. Toen Pieter Fasseur vijf minuten later de voorsprong verdubbeld­e, was de winnaar gekend, hoewel Prevot nog de aansluitin­gstreffer lukte.

Sint-Lenaarts had het lastig tegen Helson Helchteren. Geen verrassing voor Pieter Fasseur.

“Door de wedstrijd heel defensief aan te pakken, maakte Helson het ons wel heel moeilijk”, gaf hij aan. “Ze acteerden beenhard en trapten alle ballen weg. De eerste helft verliep dan ook heel gesloten met weinig doelkansen. Wij waren er wel van overtuigd dat de Limburgers die spelstijl niet zouden volhouden. Wij probeerden het spel constant te verleggen maar dat bleef lange tijd heel moeilijk.”

Boeiendere tweede helft

Dat er meer mogelijkhe­den lagen in de tweede helft zag ook Fasseur. “Er kwam heel wat meer vrije ruimte en het was onze opdracht om dat efficient te benutten en bovenal te scoren. Iets wat uiteindeli­jk uit een strafschop gebeurde.”

Het tweede thuisdoelp­unt was dan weer een sterk staaltje van de middenveld­er. “Ik kreeg van Van Den Brandt de bal aangespeel­d en stond met mijn rug naar het doel. Ik draaide me om mijn as en werd niet aangevalle­n. Ik schoot de bal dan ook onmiddelli­jk richting doel en zag die perfect tegen de touwen ploffen. Onze derde van invaller Jordi Maes was het resultaat van een perfect en snel uitgevoerd­e counter.”

Jong team

Fasseur was uiteraard heel tevreden met de winst en vond de negatieve commentare­n over zijn team tamelijk ongepast. “We krijgen de laatste tijd heel wat opmerkinge­n rond onze manier van spelen, maar ik vind die niet correct. Vandaag speelden we met vier jonge spelers. Die jongens voeren hun taken goed uit en ze doen echt hun best. Van hen vragen om ook nog offensief door te denken, is wellicht wat veel gevraagd. Laat die jongens rustig groeien. De rest zal met de tijd wel volgen.”

“Vorig seizoen hadden we veel meer kwaliteit in huis, maar telden we op dit moment heel wat minder punten”, besloot Fasseur.

De volgende speeldag wacht Sint-Lenaarts een trip naar leider Turnhout.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Pieter Fasseur
FOTO KOEN FASSEUR Pieter Fasseur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium