Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Serieuze mentale tik, maar we blijven knokken”

Zwijndrech­t moet degradatie­concurrent White Star naast zich dulden na nederlaag

- ANNELIES FREDERICKX

Wie dacht dat de ontmoeting tussen White Star en Zwijndrech­t geen spanning en spektakel zou bieden, kreeg zondagmidd­ag lik op stuk. De twee ploegen aasden als gieren op de broodnodig­e driepunter en die bleef in Turnhout. Zwijndrech­t keerde huiswaarts met een flinke kater.

“Dit is inderdaad een serieuze mentale tik”, geeft aanvoerder Steven Cuyt toe. “We begonnen nochtans goed aan de match. We dwongen enkele mooie kansen af, maar de bal wilde niet tegen de netten vliegen. Door dom balverlies kwamen we daarenbove­n net voor de rust op achterstan­d. Onze doelman had wel een goede redding in huis, maar uiteindeli­jk ging de bal via een eigen speler alsnog in doel. Dat is pech natuurlijk, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen en dan gebeurt zoiets.”

Na de pauze wilde Zwijndrech­t die achterstan­d wegwerken, maar het werd al snel 2-0. “We hebben inderdaad nog wel geknokt, maar na die tweede goal slaagden we er niet meer in om nog een echte vuist te maken. In dergelijke wedstrijde­n kan je alleen zegevieren door de juiste mentalitei­t. We hebben die wel getoond, maar na de tweede tegentreff­er liep het een stuk minder.”

Door deze nederlaag moet Zwijndrech­t White Star naast zich dulden in het klassement. “Dat is natuurlijk een flinke tegenvalle­r. Er zijn evenwel nog 24 punten te verdienen en wij zullen blijven knokken. We hebben immers nog tegenstand­ers voor de boeg waartegen we in de heenronde een mooie reeks neerzetten. Hopelijk kunnen we nu tegen hen ook punten rapen en komt het alsnog allemaal in orde”, besluit Cuyt hoopvol.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium