Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na die vroege rode kaart zijn we kalm gebleven”

Wuustwezel kent zelfs met mannetje minder g een problemen in derby

- WALTER PEERSMANS

Zelfs een mannetje minder kon Wuustwezel gisteren niet deren. Na een vroege rode kaart voor Nick Simons stond de ploeg van coach Frank Braeckmans bijna zeventig minuten lang met zijn tienen in de derby tegen Loenhout. Toch kwam de zege nooit in gevaar. Wuustwezel won met 40.

Nog voor de aftrap was het hommeles bij Loenhout: om interne redenen moest Gunther Van Hasselt zijn aanvoerder­sband een tijdje afstaan en dat zinde hem blijkbaar niet. Samen met Robin Van Hasselt kwam hij niet opdagen voor de derby.

Bij Wuustwezel begon Nick Simons als aanvoerder aan de match. Al duurde ook dat niet lang. Simons moest na achttien minuten voor handspel met rood van het veld. Toch kwam de Wuustwezel­se zege op geen moment in gevaar. Loenhout werd vlot met 4-0 opzijgezet. Gommers, die na de uitsluitin­g van Simons, de aanvoerder­sband had overgenome­n, toonde zich tevreden met de winst. “Een derby is altijd iets speciaals. Loenhout wilde die manmeersit­uatie uitbuiten, maar wij zijn kalm gebleven. We doen door deze zege een goede zaak. Vorige week kregen we het op Witgoor nog moeilijk, maar konden we voor de kentering zorgen. Tegen Loenhout zijn we doorgegaan op dat elan.”

Bij de bezoekers toonden aanvoerder Jef Van Aken zich tevreden met het vertoonde spel. “Op zich speel- den we niet slecht. Alleen blijft scoren zo moeilijk voor ons en slikken we te makkelijk goals. In veel matchen liggen we niet onder, maar die twee zaken maken het voor ons praktisch onmogelijk om te winnen. Wij moeten ook met te veel jonge jongens spelen. We spelen met gasten van zestien, zeventien jaar. Op die leeftijd zouden ze mondjesmaa­t in het team moeten worden gedropt, maar bij ons worden ze noodgedwon­gen met velen tegelijk in het team gezet.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wuustwezel viert de 30 van Thomas Aertsen. De thuisploeg kende geen moeite met de buren uit Loenhout.
FOTO KOEN FASSEUR Wuustwezel viert de 30 van Thomas Aertsen. De thuisploeg kende geen moeite met de buren uit Loenhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium