Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel blij met mijn eer ste Belgische titel”

Christian Iguacel pakt goud op de 200 m

- (basp)

Christian Iguacel kroonde zich zaterdag tot Belgisch indoorkamp­ioen 200 m in 21”62. De 400 mspecialis­t van AVKA stormde in de tweede wedstrijdh­elft voorbij Oelegemnaa­r Victor Hofmans, die vrede moest nemen met zilver.

In de reeksen maakte Iguacel meteen duidelijk dat hij de te kloppen man zou zijn in de finale. Met 21”68 klokte hij een stevige tijd.

“Het ging heel vlot in de reeksen. Ik liep er de snelste tijd. Dat lag wat in de lijn van de verwachtin­gen. Op het VK was ik door de examens nog wat minder, maar ik verwachtte dat ik sneller zou zijn op het BK. Hoe meer druk ze mij geven, hoe sneller ik loop. De eerste honderd meter waren relatief traag, maar in de tweede helft kwam ik volledig tot mijn recht.”

De klok stopte op 21”62. Victor Hofmans (21”69) en Samuel Heymans (22”56) stonden naast hem op het podium. “Ik vond het jammer dat er veel mensen hadden afgemeld voor de finale. Daardoor werd het BK een beetje gedevaluee­rd. Maar ik ben blij met de titel. Het is mijn eerste goud bij alle categoriee­n. Vorige zomer haalde ik brons op het BK.”

De 20-jarige spurter verbeterde zijn recordtijd op de 200 m indoor van vorig jaar met een tiende. “Over mijn tijd van 21”62 ben ik zeker tevreden. Vooral omdat de indoorpist­e met de korte bochten me niet zo ligt. Het feit dat ik indoor die tijd loop, geeft me goeie hoop dat ik volgende zomer misschien enkele limieten kan lopen”, verwees hij naar het EK beloften in Polen en de Universiad­e in Taipei.

Om die kampioensc­happen te halen, moet Iguacel 46”78 lopen op de 400 m. “Dat wordt het doel volgende zomer. Ik zou me graag individuee­l en met de 4x400 m-ploeg willen plaatsen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium