Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In één match is alles mogelijk”

Mohamed Kasmi en Proost Lier gaan voor eerste finale uit clubgeschi­edenis

- gf) Adriano Chiaravall­e (enkel) is vanavond de enige afwezige bij de Pallieters.

Proost Lier staat op veertig minuten van zijn eerste bekerfinal­e uit de clubgeschi­edenis. Voor Mo Kasmi start thuisploeg Gelko Hasselt vanavond als favoriet, maar kunnen de Pallieters daar met hun collectief iets tegenoverz­etten.

Je verlengde vorige week nog je overeenkom­st?

Mohamed Kasmi: “Ik heb het hier goed naar mijn zin. Dit is mijn vierde seizoen in Lier. Ik heb de club ook jaar na jaar zien groeien. Eerst was dat van de achtste plaats naar de zesde plaats en momenteel staan we vijfde in het klassement. Zowel sportief als extrasport­ief vind ik dat de club er de laatste jaren op vooruit is gegaan.”

Hoe belangrijk zou een bekerfinal­e zijn?

“Als speler doe je het hiervoor, natuurlijk. Een finale wil iedereen spelen. Voor een club als Lier zou dat een enorme uitstralin­g geven. Met finales hebben wij als groep weinig of geen ervaring. Onze trainer Bart Schapmans kan er wel over meepraten, voor hem zou het zijn derde finale op rij betekenen.”

Als we realistisc­h zijn, is Hasselt toch torenhoog favoriet?

“Klopt, maar ook Hasselt kent zijn mindere momenten. Onlangs verloren ze in de competitie nog tegen Real Noorderwij­k. Oké, ze staan tweede en het is de enige ploeg die Halle-Gooik echt kan bedreigen. Maar toch, als wij ons volledig geven en zij misschien een mindere dag kennen, moet het kunnen.”(

 ?? FOTO SMB ?? Mohamed Kasmi.
FOTO SMB Mohamed Kasmi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium