Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was te verwachten”

- (mabe)

Het gehavende en onvolledig­e FT Antwerpen ging vrijdagavo­nd in de halve finales voor de Beker van België met 82 onderuit bij HalleGooik. De Sinjoren knokten voor wat ze waard waren en kwamen zelfs 01 voor, maar waren opnieuw niet opgewassen tegen de Brabanders.

“Dit was te verwachten”, stelt manager Staf Verbeeck, die zich door de omstandigh­eden kon verzoenen met deze nieuwe nederlaag tegen een sterker en vooral efficiente­r Halle-Gooik.

“We wisten vooraf dat het met een beperkte kern zeer moeilijk zou worden om hen in het verlies te spelen. In de voorbije confron

taties (competitie, Supercup en Benecup,

red.) moesten we ook al, en dat met een quasi volledig team, iedere keer het onderspit delven. Het zou dan ook ongezien geweest zijn mochten we met deze gehavende ploeg voor een stunt gezorgd hebben.”

“Toch koos de sportieve staf er terecht voor om onze eigen aanvallend­e stijl niet te verloochen­en. We hebben gestreden en gingen eervol ten onder. Ik kan de jongens niets verwijten”, weet Verbeeck, die Antwerpen niet eens onverdiend 0-1 zag voor komen.

“We kregen dan de kans die voorsprong te verdubbele­n, maar slaagden daar niet in. Een dodelijk efficiënt Halle-Gooik strafte dat af en kwam binnen de kortste keren op 1-1. Toen wisten we al dat het een kwestie van tijd was. Bij de rust stond het 4-1 en was het voorbij. Ik wil de jongens een pluim geven voor hun inzet na de pauze. Ondanks de achterstan­d zijn ze er toch volop voor blijven gaan.”

 ?? FOTO SMB ?? Staf Verbeeck.
FOTO SMB Staf Verbeeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium