Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kort

BUITENLAND

-

Radja Nainggolan zet zijn uitstekend­e vorm verder. Als aanvoerder van AS Roma gaf hij het goede voorbeeld met een doelpunt en een assist tegen Torino, dat met 4-1 tenonder ging. (b)

Dedryck Boyata stond met Celtic tegen Motherwell (2-0) een hele wedstrijd in het centrum van de verdedigin­g. De Schotse autoritair­e leider haalde zijn 24e zege van het seizoen. (b)

Yannick Carrasco opende net na de rust de score voor Atlético Madrid in de zege tegen Sporting Gijon (1-4). (b)

Thorgan Hazard speelde tegen Leipzig een wedstrijd met twee gezichten voor Mönchengla­dbach. De Belg maakte de negentig minuten vol, gaf een assist, maar miste ook de strafschop die een punt had kunnen redden (1-2). (b)

Sebastien Pocognoli is met Brighton de nieuwe leider in de Engelse tweede klasse na een 0-2-overwinnin­g bij Barnsley. De Belg van West Brom stond de hele wedstrijd tussen de lijnen. (b)

Obbi Oulare, de Belgische huurling van Watford, hielp Willem II met een assist in de slotminuut aan een punt tegen AZ (1-1). (b)

Isaac Mbenza kreeg bij Montpellie­r zijn tweede basisplaat­s in de match tegen Saint-Etienne (2-1-winst) en bedankte met een assist. (b)

Gareth Bale scoorde meteen bij zijn terugkeer na drie maanden blessurele­ed. De Welshman verzekerde de zege (2-0) in de 84e minuut voor Real Madrid tegen Espanyol. (b)

Marcelo Bielsa is volgend seizoen de nieuwe trainer van Lille. Bielsa was eerder werkzaam bij onder meer Athletic Bilbao en Marseille en was ook bondscoach bij Argentinië en Chili. Lille, de nummer veertien in de stand in Frankrijk, stelde dinsdag nog Franck Passi als nieuwe T1 voor. (b)

Mario Balotelli zag al voor de derde keer dit seizoen rood na een potje worstelen met Lorientspe­ler Zargo Toure. Desondanks kon Nice de match winnen (0-1). (b)

Carlo Ancelotti heeft toegegeven dat hij zijn middelving­er opstak tijdens de wedstrijd tegen Hertha Berlijn, die dankzij een doelpunt van Lewandowsk­i in de 95e minuut een gelijkspel (1-1) opleverde. “De fans van de tegenstand­er spuwden op me”, argumentee­rde de baas van Bayern. (b)