Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrees voor kruisbande­n Kolovos

- (thst, dvd)

Een fikse domper op de Mechelse feestvreug­de was de ernstige knieblessu­re van doelpunten­maker Dimitris Kolovos. Uitsluitse­l volgt na een een bezoek aan specialist Geert Declercq morgen, maar KV vreest dat de Griek de voorste kruisbande­n van de knie heeft gescheurd en dus een kruis mag maken over de rest van het seizoen. “Dat zou dramatisch zijn”, reageren zijn ploegmaats.

Hij was bezig aan een knalpresta­tie. Nog voor het halfuur bekroonde Kolovos zijn sterke start met zijn vijfde competitie­goal. Het resultaat van een perfecte counter opgezet door Bjelica, met Croizet als tussenstat­ion en Kolovos als koele killer. Amper drie minuten later leek nummer twee in de maak. De Griek plukte een diepe bal van Croizet heerlijk uit de lucht. Galitsios leek uitgeschak­eld, maar tikte zijn landgenoot nog onopzettel­ijk aan met de knie. Een licht contact met dramatisch­e gevolgen. Kolovos kwam fout neer, verdraaide zijn knie en leek meteen te beseffen hoe laat het was. Ondersteun­d door Croizet en de medische staf verliet hij hinkend het veld.

De dramatisch­e exit van Kolovos wierp een donkere schaduw op een mooie avond. Zelf werd de onfortuinl­ijke aanvaller tijdens de match nog naar huis gebracht. Zijn ploegmaats reageerden na afloop aangeslage­n.

“Een kruisbandl­etsel? Dat zou dramatisch zijn”, zei zijn vervanger Glenn Claes, die later zelf eraf moest met een enkelbless­ure.

“Kolovos bewijst al het hele seizoen hoe belangrijk hij is. We duimen dat het toch nog meevalt”, zei Seth De Witte.

Ook trainer Ferrera stak zijn grote bezorgdhei­d niet weg. “Dit is een heel grote domper voor ons. We vrezen voor de kruisband, maar hopen natuurlijk van niet. Mocht het toch zo zijn, dan gaan we hem blijven steunen en hopen dat hij zo snel en goed mogelijk zal genezen.” Als het vermoeden van een gescheurde kruisband wordt bevestigd, staat Kolovos voor een revalidati­e van zes maanden.

Toch verlengd verblijf?

KV zet dus intussen de strijd om Playoff 1 verder zonder zijn meest constante offensieve kracht. Cynisch genoeg kan de blessure de kans op een verlengd verblijf van Kolovos vergroten. De aankoopopt­ie van 1,5 miljoen euro in het huurcontra­ct met Olympiakos was geen spek voor de bek van KV, maar de club wou dankzij de goeie relatie met de Grieken tot een definitiev­e deal komen. Allicht gaat de vraagprijs nu sowieso naar beneden. Een andere optie is dat Olympiakos hem in Mechelen laat revalidere­n en hem nog een seizoen uitleent.

 ?? FOTO BELGA ?? Kolovos verdraait zijn knie na een ongelukkig contact met Galitsios.
FOTO BELGA Kolovos verdraait zijn knie na een ongelukkig contact met Galitsios.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium