Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Berchem komt niet verder dan een 11 gelijkspel tegen Hades en ziet Thes weer naar de leiding springen

Berchem vindt draai niet en is leider af

- KRISTOF SOMERS

Na een teleurstel­lend gelijkspel in eigen huis ziet Berchem de koppositie weer naar Tessenderl­o verhuizen. Geelzwart verspilde een hele wedstrijd lang vooral energie aan tegenstand­er en arbitrage, en telt als klap op de vuurpijl ook nog drie geschorste­n voor de verplaatsi­ng naar Wijgmaal binnen twee weken.

Trainer De Roeck dropte Carrez weer in de ploeg ten nadele van Zorbo. Die zou tegen het lage blok van staartploe­g Hades toch zijn snelheid niet ten volle kunnen benutten. Maar over de grond combineren, bleek ook niet meteen de beste optie. “Wij beschikken nog altijd over één van de betere velden van deze reeks”, zegt De Roeck. “Maar dit keer speelde het toch in ons nadeel. De bal nam vaak op de verkeerde momenten een bots. Dan moet je eerste controle wel meteen secuur zijn, en dat was vandaag niet het geval. Ik zag foutjes die we al lang niet meer maakten. Plots leek er een bepaalde onzekerhei­d in de groep te sluipen. Zoals bij die vroege tegengoal.”

Was er ook sprake van onderschat­ting? “Nee, zeker niet. Er is deze week heel scherp getraind, dus deze prestatie verbaast me wel. Een gebrek aan scherpte nekt ons. We zijn in de twee- de helft wel blijven drukken, met de gelijkmake­r van Thomas (Vande Vel

de, red) tot gevolg. Na die goal kregen we nog een kwartier om wat klaar te maken. En ik denk dat we ook een tweede keer scoren. Hairemans bevestigde me al dat hij bij die voorzet achter Van Kruijssen staat. Maar als die lijnrechte­r beslist om te vlaggen, sta je machteloos.”

De arbitrage zorgde een hele wedstrijd lang voor fronsende wenkbrauwe­n. “Niet alleen in ons nadeel”, benadrukt De Roeck. “Ook die tweede gele kaart voor de speler van Hades leek mij overdreven. Als je de wedstrijd aanvoelt, laat dan zo veel mogelijk doorspelen. Nu kregen Mauro en Hairemans bij ons tegen een belachelij­ke gele kaart aan en missen we die jongens tegen Wijgmaal.”

De leiderspla­ats gaat weer naar Tessenderl­o. “Dat is even slikken”, beseft de coach van Berchem. “Maar het positieve is dat dit gebeurt met nog acht wedstrijde­n te gaan. Ik verwacht niet dat Thes nog alle matchen zal winnen. Als zij een foutje maken, moeten wij klaar staan om hen weer te pakken. Misschien liggen de kaarten volgende week alweer anders. In de eindafreke­ning kan dit nog een gouden punt zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium