Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden negentig minuten lang de controle”

Beerschot Wilrijk knoopt opnieuw aan met v erdiende overwinnin­g en drie punt en

- HUGO FRET

Met twee doelpunten vroeg in de wedstrijd bezorgde Beerschot Wilrijk zichzelf een vrij gemakkelij­ke avond. Zo knoopte het team van Marc Brys na het gelijkspel van vorig weekend opnieuw aan met een driepunter tegen een moedig, maar onmachtig Oosterzone­n.

“Oosterzone­n is een voetballen­de ploeg waar wij ons voetballen­d vermogen tegenover stelden”, legt Alexander Maes uit. “Na die vervelende wedstrijd in de sneeuw van vorig weekend liepen de combinatie­s op een goed bespeelbaa­r veld weer vlotter. Met twee doelpunten vroeg in de match telden we Oosterzone­n haast meteen uit.

Een weer erg actieve Alexander Maes was betrokken bij beide doelpunten. “Bij het eerste doelpunt gaat alle verdienste naar Fessou Placca, die plots uitpakte met een zondagssch­ot waarmee hij de uitstekend­e doelman Panagiotis kansloos liet. Bij het tweede doelpunten zette ik laag voor doel vanop rechts. De doelman kon in eerste instantie de bal afblokken, maar een goed gevolgde Geudens schoot hoog in doel binnen.”

Na de vroege 2-0 beperkte Beerschot Wilrijk zich eerder tot het controlere­n van de wedstrijd. Oosterzone­n leek even hun verdedigen­de stellingen te willen verlaten, maar echt gevaarlijk waren ze nooit.

“We wisten dat we in de tweede helft meer ruimte zouden krijgen”, aldus nog Maes. “Een derde doelpunt moest vallen. Het kwam er uiteindeli­jk via een schitteren­d getrapte vrijschop van Hernan Losada. We kregen nog tal van kansen voor een vierde en vijfde doelpunt, maar scoren lukte telkens net niet. Jammer dat we in de slotfase door een opeenstape­ling van kleine foutjes toch nog een doelpunt van Toon Janssen moesten toestaan. Onze overwinnin­g kwam echter nooit in gevaar.”

“Het was prettig spelen. Ik houd ervan om veel aan de bal te komen en combinatie­s te zoeken. Nu wacht ons een weekend vrij, om dan naar Maasmechel­en te trekken. Richting Limburg dus, mijn geboortest­reek, om daar het laatste deel van de reguliere competitie aan te vatten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Alexander Maes, hier met Wim Mennes, gaf een assist bij de 20.
FOTO TOM GOYVAERTS Alexander Maes, hier met Wim Mennes, gaf een assist bij de 20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium