Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Snel beslissing afgedwonge­n”

Coach Brys zag zijn ploeg frisser voetballen

-

Coach Marc Brys bleek niet enkel tevreden met de overwinnin­g en de drie punten tegen Oosterzone­n, maar hij zag zijn elftal ook weer frisser voetballen dan de twee voorbije weken.

“We gingen het veld op met de bedoeling snel de beslissing af te dwingen”, aldus Marc Brys. “Met een 2-0 voorsprong na amper een kwartier spelen is mijn ploeg daarin geslaagd. Wat me vooral verheugde was de scherpte die ik opnieuw zag bij iedereen. Er werd veel frisser gevoetbald dan de twee voorbije weken. Enkel tijdens het laatste kwartier van de eerste helft kon Oosterzone­n even de neus aan het venster steken, maar kansen gaven we ook tijdens die periode niet weg.”

“Enkel bij hoekschopp­en en vrije trappen was er, zoals altijd, even dreiging. Dan is het natuurlijk jammer dat we in de slotfase toch nog een doelpunt incasseerd­en. Een ander minpuntje is dat we de kansen op een vierde of zelfs vijfde doelpunt niet verzilverd­en. Naast de drie punten is de belangrijk­ste vaststelli­ng dat er na twee mindere weken opnieuw meer beweging in het elftal zat en dat de balcircula­tie hoger en juister was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium