Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze organisati­e bewees zijn degelijkhe­id”

Ken Spies put vertrouwen uit derde gelijkspel op rij

- EDDY NOUWS

Voor de derde keer op rij moet Cappellen vrede nemen met een gelijkspel. Tegen Wijgmaal was dat een resultaat onder de verwachtin­gen, maar tegen SpouwenMop­ertingen en Rupel Boom, beiden uit de top vijf, gaf dat reden tot voldoening. “Als we een herhaling kunnen brengen van de sterke eindfase van de heenronde, spelen we ons zeker in veiligheid”, weet Ken Spies.

Van bij het eerste fluitsigna­al was het duidelijk dat de bezoekers niet naar Cappellen waren afgezakt om de kat uit de boom te kijken. Rupel Boom verwierf doorlopend balbezit, maar de degelijke Cappelse organisati­e gaf geen ruimte weg. Bij een tegenstoot van Stef Van den Heuvel hield Snyders de nul op het bord en bij de daaruitvol­gende hoekschop had de bezoekende doelman opnieuw een schitteren­de redding in huis op een kopbal van Robin Lenaerts. “Het is natuurlijk spijtig dat we zo vroeg in de wedstrijd niet op voorsprong konden klimmen”, blikt Ken Spies terug. “Het zou de partij opengebrok­en hebben en voor de toeschouwe­rs wellicht interessan­ter geweest zijn. Even later kregen we nog een goede kans bij een uitbraak van Stef Van den Heuvel, maar hij had niet opgemerkt dat Seppe Kil meeliep in een kansrijke positie. Zijn schot ging helaas voorlangs.”

Schrik

Ook na de rust hield Cappellen de wedstrijd onder controle en kansen werden uiterst zeldzaam. Een kopbal van Pieter Kempeneers en een vrije trap van Roel Van Hemert konden Jef Snyders niet verontrust­en. “Naarmate de wedstrijd vorderde, sloop toch wel de schrik in de ploeg om in de slotfase een tegendoelp­unt te incasseren”, vervolgt Spies. “We hielden de ruimtes goed gesloten en er vielen geen gaten, iets wat ons in de vorige wedstrijde­n wel eens parten speelde. Iedereen bleef goed op zijn positie en we gaven geen kansen weg. Onze taak als middenveld­ers bestond erin de aanvoer naar de spitsen af te snijden en daar zijn we bijzonder goed in geslaagd.”

Vertrouwen

Het gelijkspel brengt in de klassering weinig baat bij, maar het is vooral een opkikker voor het vertrouwen. “Het puntje zorgt ervoor dat de concurrent­ie binnen het bereik van drie punten blijft”, weet Ken Spies als geen ander. “Als we een herhaling kunnen brengen van de sterke eindfase van de heenronde, spelen we ons zeker in veiligheid. Stoom aflaten in het vrije weekend is dan zeker geen optie. Na de winterstop waren we onze cadans kwijt en dat mag ons nu niet opnieuw overkomen.”

 ?? FOTO'S
KOEN FASSEUR ?? Mathyssen draait weg van Hens.
FOTO'S KOEN FASSEUR Mathyssen draait weg van Hens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium