Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spanning tot het eindsignaa­l maakt veel goed”

Boomse doelman Jef Snyders tevreden met groeiende maturiteit van jonge ploeg

- EDDY NOUWS

Rupel Boom heeft de frustratie van vorige week naar aanleiding van de lichtpanne niet van zich af kunnen spelen. Tegen een hard werkend Cappellen moesten de Steenbakke­rs vrede nemen met een niet onlogisch blank gelijkspel. “We moeten het resultaat in het juiste perspectie­f plaatsen, want Cappellen staat onder zijn waarde”, vindt de Boomse doelman Jef Snyders.

Veel doelgevaar viel er niet te noteren in een wedstrijd arm aan emoties. De schaarse keren dat de nood dan toch eens aan de man kwam, kon Rupel Boom rekenen op doelman Jef Snyders, die met een tweetal reddingen zijn ploeg voor een achterstan­d behoedde. Een schot van Van den Heuvel duwde hij uit de benedenhoe­k en vlak daarop ranselde hij een kopbal van Lenaerts uit zijn doelvlak.

Staat van terrein

“Zo bijzonder was het niet”, minimalise­ert de Rupel Boomdoelma­n ten onrechte zijn aandeel in het uiteindeli­jke gelijkspel. “Het waren de twee enige fases waarin ik in actie moest komen en dus kunnen we het doelpuntlo­os gelijkspel wellicht als logisch beschouwen. Ik denk dat we nog negentig minuten konden voetballen en nog niet gescoord zouden hebben. Was het van niet kunnen of niet willen, dat laat ik in het midden. Feit is dat de slechte staat van het terrein niet uitnodigde om er een fijne voetbalnam­iddag van te maken. Bovendien zijn we een ploeg die teert op haar voetballen­d vermogen en dan is het heel moeilijk openingen te creëren als de bal de meest onverwacht­e capriolen maakt. Bovendien beperkte een massaal terugplooi­end Cappellen de ruimte aanzienlij­k, waardoor het nog moeilijker werd er combineren­d doorheen te geraken. Positief voor de toeschouwe­rs was wellicht dat de spanning er tot het einde in bleef. De algemene teneur was dat wie eerst scoorde, zou winnen. Naarmate het eindsignaa­l naderde, neemt dan de druk automatisc­h nog wat toe.”

Succes

“Toch moeten we het resultaat ook in het juiste perspectie­f plaatsen,” vervolgt Snyders. “Op papier is een gelijkspel bij de veertiende in het klassement niets om over naar huis te schrijven, maar ik denk wel dat iedereen het erover eens is dat Cappellen ver onder zijn waarde geklasseer­d staat. Tegen zo’n team vier op zes halen, beschouw ik als een succes. Zeker als je merkt dat we vandaag weer heel veel maturiteit aan de dag gelegd hebben. We zijn het seizoen gestart met een relatief jonge, onervaren ploeg, maar wekelijks zetten we enorme stappen vooruit. Dat we na de winterstop nog altijd ongeslagen zijn, illustreer­t dat voldoende”, vindt Jef Snyders.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kans voor Claessens (Cappellen), maar Boomdoelma­n Jef Snyders brengt redding.
FOTO KOEN FASSEUR Kans voor Claessens (Cappellen), maar Boomdoelma­n Jef Snyders brengt redding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium