Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verenigde Staten Auto rijdt in op menigte in New York: minstens 1 dode

-

Op Times Square, in het centrum van Manhattan (New York), is een wagen met hoge snelheid ingereden op voetganger­s. Er is sprake van minstens één dode en een twintigtal gewonden. Het zou gaan om een ongeval, géén terroristi­sche actie.

Dader Richard Rojas (26) uit The Bronx reed zijn auto uiteindeli­jk vast op verkeerspa­altjes. Hij probeerde nog te voet te ontkomen, maar politiemen­sen en omstanders konden de man snel vatten.

Even werd vermoed dat het om een terroristi­sche aanslag ging, maar de politie sloot die piste al snel uit. “De dader handelde onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs”, wist de politie. Rojas is opgepakt.

Het incident doet een beetje denken aan de ‘Meirterror­ist’. De Tunesiër Mohamed R. reed bijna twee maanden geleden dronken en met hoge snelheid over de Meir in Antwerpen. Voetganger­s moesten opzijsprin­gen. Hij werd nadien gevat en hoewel duidelijk geworden is dat hij geen ‘terroristi­sche plannen’ had, zit hij nog steeds in de gevangenis. De Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing heeft gisteren zijn aanhouding overigens gehandhaaf­d.

 ?? FOTO REUTERS ?? Slachtoffe­rs worden omringd en geholpen.
FOTO REUTERS Slachtoffe­rs worden omringd en geholpen.
 ?? FOTO REUTERS ?? De auto reed met hoge snelheid op de paaltjes van Times Square.
FOTO REUTERS De auto reed met hoge snelheid op de paaltjes van Times Square.
 ?? FOTO EPA ?? Chauffeur Richard Rojas wordt gearrestee­rd.
FOTO EPA Chauffeur Richard Rojas wordt gearrestee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium