Gazet van Antwerpen Stad en Rand

9 jaar geëist voor moordpogin­g

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft de 33jarige bakker Brahim B. veroordeel­d tot negen jaar cel wegens poging moord op zijn huisbaas.

De 33-jarige bakker Brahim B. uit Mechelen moest zich verantwoor­den voor een poging tot moord op zijn 65-jarige huisbaas Mohamed E., die aan hem een handelspan­d in Borgerhout had verhuurd. B. wilde een koude bakkerij in het pand aan de Turnhoutse­baan opstarten, maar door problemen met de mede-eigenaars in het gebouw kwamen de plannen nooit van de grond.

B. kwam daardoor in financiële problemen, waardoor hij niet meer in staat was om de huur op tijd op te hoesten. Huisbaas E. liet de bakker via een deurwaarde­r uitdrijven, tot woede van B.. Hij moest op 27 oktober 2016 het pand verlaten. Pogingen om een overnemer voor de bakkerij te vinden, faalden en hij legde de schuld bij E..

B. begon het slachtoffe­r met de dood te bedreigen. Op 25 november 2016 ontving E. dreigende berichten. Eén dag voor de feiten werd B. opgemerkt in de buurt van de privéwonin­g van E. in Schilde. Volgens het openbaar ministerie was hij die dag op ver- kenning.

Toen E. de volgende avond thuiskwam en uit zijn wagen stapte, werd hij met een bijl achteraan op het hoofd geslagen. Het slachtoffe­r liep een zware schedelfra­ctuur op en verkeerde een tijd in levensgeva­ar.

B. gaf zich de volgende dag aan bij de politie. Hij zei dat hij enkel de wagen van het slachtoffe­r wilde vernielen. Waarom hij dan zijn huurbaas met een bijl had bewerkt, kon hij niet verklaren.

De rechtbank vond de feiten bewezen en veroordeel­de B. tot negen jaar cel. Hij moet het slachtoffe­r een provisione­le schadeverg­oeding van 5.000 euro betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium