Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Extra zoet door hevige kritiek”

-

René Weiler stopte niet met glimlachen. De Anderlecht­trainer lag dit seizoen regelmatig onder vuur maar haalde met deze landstitel, zijn eerste op het hoogste niveau, zijn gram.

“Ja, ik geef toe dat deze titel nog wat zoeter smaakt door alle kritiek die ik heb gekregen”, aldus Weiler. “Ik weet nog altijd niet waarom, en ik weet nog altijd niet waarom die zo hevig waren. Ik dacht dat ik goed werkte, maar iedereen doet zijn werk en sommigen van jullie zagen het anders. Ik heb me niet van mijn stuk laten brengen en heb hard gewerkt. Ik had een titel nodig om respect af te dwingen, zo blijkt. Er zijn veel problemen geweest, heel veel problemen. En dan op deze manier het seizoen afsluiten, is heel mooi. Wat ik allemaal heb moeten doen, zeg ik nu liever niet. Daar ben ik te moe voor.”

Weiler betrok iedereen in de hulde. “Deze titel is voor iedereen die bij Anderlecht betrokken is. Ik ben heel blij voor al die mensen. Ik denk ook aan mijn familie, mijn vrouw en kinderen. Het is een lang en zwaar seizoen geweest, met al 57 matchen. Het is een zwaar jaar geweest, met veel emoties. Positieve en negatieve, ook privé ( Weilers vader is begin februari overleden, red.). Maar op sportief vlak heb ik altijd een goed gevoel gehad. Uiteindeli­jk was het een goede groep om mee te werken. Ik ben werkelijk trots op wat ze hebben gebracht. Ik bracht iets nieuws en ze hebben het fantastisc­h opgepikt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium