Gazet van Antwerpen Stad en Rand

YASIIN BEY (MOS DEF) / FINAL TOUR THECOLORGR­EY LEFTO

-

Yasiin Bey, beter bekend als Mos Def, is een ware legende binnen de hiphop scene. Hij begon zijn rapcarrièr­e als lid van de Native Tongue Posse en verscheen onder meer op albums van De La Soul en Da Bush Babees. Samen met rapper Talib Kweli bracht hij in 1998 de veelgeprez­en sociaal en politiek beladen debuutplaa­t Mos Def & Talib Kweli are Blackstar uit. Bey groeide uit tot een bijzonder veelzijdige, boeiende, activistis­che artiest. Dit jaar kondigde Yasiin Bey (Mos Def) zijn afscheid aan. Op 22 juli staat hij nog een allerlaats­te keer in België.

TheColorGr­ey is het alias van de 22-jarige Antwerpena­ar Will Michiels die zich sinds 2014 als MC, producer en songwriter op de kaart zet in de Belgische urban-scene. Zijn Engelstali­ge rap valt op door de strakke flow in combinatie met smooth, laidback vibes, zelfgemaak­te beats en doordachte lyrics.

Lefto wordt wereldwijd op handen gedragen als straffe eclectisch­e en toonaangev­ende dj. Zijn avontuurlij­ke sets vol hiphop, boogie, brazil, soul, elektronic­a en bossa nova, maar ook Afrikaanse en Oosterse invloeden zijn de perfecte opwarmer voor een van zijn all-time helden Yasiin Bey.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium