Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen het vandaag meteen afmaken”

Port of Antwerp Giants kan vanavond al plaats in halve finale afdwingen

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants opende de play-offs woensdag op een schitteren­de wijze. Met een geweldige defensieve druk nam het Bergen onmiddelli­jk bij de keel. Op het traditione­le dipje bij een grote voorsprong na controleer­den de Giants in de Lotto Arena ook offensief de partij.

“Blij dat die eerste winst in de playoffs een feit is”, haalde Gavin Ware opgelucht adem. “Ja, we hadden toch een beetje gezonde nervositei­t.”

De Amerikaans­e center was weer heerlijk dominant in the paint. Ware is voor Port of Antwerp Giants dan ook de sleutel tot succes. Als hij present tekent, komt er ruimte voor zijn ploegmaats en is de havenploeg verschroei­end gevaarlijk.

“We hebben veel respect voor Bergen”, aldus nog Ware. “Het kende een sterk slot van de reguliere fase en won ook bij ons in het Sportpalei­s. Maar we hebben nu een schitteren­de uitgangspo­sitie en hopen het vanavond dan ook af te maken.”

Als de Giants vanavond opnieuw juichen, is niet alleen een plaats bij de laatste vier een feit, maar hebben ze ook enkele dagen meer om te recuperere­n en de halve finale voor te bereiden. Die vat pas aan op donderdag 25 mei. Bij een nederlaag volgt een derde en beslissend duel zondag om 17.00u in de Lotto Arena.

Met de rug tegen de muur

Kangoeroes Willebroek leed woensdag in Oostende na een aangename partij een nipte nederlaag. De Rupelploeg staat met de rug tegen de muur en moet vanavond in De Schalk winnen om een derde partij (zondag 20.30u) in Oostende uit de brand te sleuren. Dennis Donkor (hamstring) test vandaag of hij kan aantreden. “We hebben niets te verliezen en willen, net als begin april, winnen van Oostende,” aldus kapitein Randy Oveneke.

 ??  ?? Kwalificee­rt Port of Antwerp Giants zich vanavond al voor de halve finale van de playoffs? De havenploeg reist na de winst van woensdag alvast met veel vertrouwen naar Bergen. “Als we ons gameplan goed beheren, is een nieuwe overwinnin­g zeker mogelijk....
Kwalificee­rt Port of Antwerp Giants zich vanavond al voor de halve finale van de playoffs? De havenploeg reist na de winst van woensdag alvast met veel vertrouwen naar Bergen. “Als we ons gameplan goed beheren, is een nieuwe overwinnin­g zeker mogelijk....

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium