Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sjachermar­kt gered na overname

Lillo

- (evwd, sl)

De sjachermar­kt in Lillo is gered en heeft met LilloSjach­erdorp ook een nieuwe naam. De rommelmark­t die elk jaar tienduizen­den bezoekers lokt naar het polderdorp, dreigde even op te houden met bestaan.

Glenn Lambrechts (38) nam de fakkel twee jaar geleden over van de gebroeders Van Agtmael. Na een jaar bleek dat Lambrechts geen vergunning meer kreeg van de stad om de sjachermar­kt te organisere­n omdat hij, onder meer bij de stad Antwerpen, nog openstaand­e rekeningen had staan.

Opnieuw hing het een zwaard van Damocles boven Lillo. Gelukkig niet voor lang, want donderdag kreeg Achilles Van der Donck van Het Landshuis in Lillo de officiële toelating om de rommelmark­t dit jaar te organisere­n, samen met Kunstpunt-Vlaanderen.

De nieuwe organisato­ren starten op zondag 20 augustus, de zondag na Moederdag, meteen met een nieuwe naam. “Ons dorpje kent al Lillo-Boekendorp en LilloWater­dorp en daarom leek het ons logisch om vanaf nu ook te spreken over het Lillo-Sjacherdor­p”, legt Van der Donck uit.

“Lillo staat voor een heel moeilijke periode. Dat heeft onder meer te maken met de gigantisch­e wegwerkzaa­mheden aan de Scheldelaa­n. Als we deze eerste zondag missen, betekent dat een groot verlies voor ons allemaal. Niets doen en afwachten is geen optie. Daarom besloten we om het heft in eigen handen te nemen. Ik heb al meer dan dertig jaar ervaring met het organisere­n van evenemente­n. Ik durf ook zeggen dat ik de hartslag van ons pittoreske dorpje als geen ander aanvoel. Daarom wordt er aan het concept zo goed als niets veranderd. We gaan de Sint-Benediktus­kerk wel actief inschakele­n. Het is de bedoeling dat we er iets organisere­n rond kunst. Ook de steun aan een goed doel is iets wat we willen blijven behouden”, besluit Van der Donck uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium