Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Familie’-acteur maakt statement tegen homofobie

- (tdl)

In Familie vraagt Rudi Zjef dan toch ten huwelijk. Voor acteur Jan Van den Bosch (33) mag een huwelijk tussen mannen over tien jaar geen issue meer zijn. Vandaag is het dat nog wel, blijkt uit de reacties. Daarom zette Van den Bosch deze week ook een opmerkelij­ke foto tegen homofobie op Instagram.

Zelf een huwelijksa­anzoek doen, het deksel op de neus krijgen en vervolgens toch ten huwe- lijk gevraagd worden door de man van je leven: zo gaat dat in soaps. Rudi (Werner De Smedt) haalde in Familie alles uit de kast om Zjef (Jan Van den Bosch) de vraag der vragen te stellen. Een huwelijk tussen mannen zou volgens acteur Jan Van den Bosch de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, al beseft hij ook dat er nog werk aan de winkel is. Daarom postte hij deze week op Instagram een foto van zichzelf met make-up op, voor de dag te- gen homofobie. “Niet dat ik het boegbeeld van alle holebi’s ben of wil zijn, ik ben daar als hetero niet meteen de meest geschikte persoon voor. Maar ik speel in Familie wel iemand die homo is. Ik moest die foto wel delen, omdat die strijd tegen homohaat nog altijd gestreden moet worden. Dat weet ik uit de reacties die ik af en toe krijg. Als een vader zegt dat het allemaal goed en wel is dat ik op tv aan het ‘smossen’ ben, maar dat hij het wel moet uitleggen aan zijn kinderen, daar schrik ik wel van. Met zo’n foto bereik ik 28.000 volgers op Instagram. Daar moet ik gebruik van maken. Als ik zo iemand van houding kan doen veranderen, is het me dat waard. Ik vind dit huwelijk tussen Zjef en Rudi in Familie in elk geval belangrijk. Ik praat er nu over en daarmee wordt het een evenement, wat het eigenlijk niet is. Hopelijk hoef ik dit gesprek over tien jaar dus niet meer te voeren.”

Familie, om 20u op VTM

 ?? FOTO RR ?? Hetero Jan Van Den Bosch deelde deze foto op Instagram. “Statement”, schreef hij erbij. “Vandaag loop ik zo rond.”
FOTO RR Hetero Jan Van Den Bosch deelde deze foto op Instagram. “Statement”, schreef hij erbij. “Vandaag loop ik zo rond.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium