Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Art Weekend

- www.antwerpart.be/weekend

Antwerpen staat voor zijn drukste kunstweeke­nd van het jaar. Niet alleen Encounters/

ontmoeting­en in het MAS gaat in vernissage, bijna alle galeries pakken uit met een nieuwe expositie naar aanleiding van het derde Antwerp Art Weekend.

Meer dan zestig musea, art spaces en galeries bundelen daarin de krachten. Exceptione­el zetten ze de deuren open van 12 tot 18u en presentere­n ze performanc­es, presentati­es en lezingen. Als festivalce­ntrum fungeert De Studio op het Mechelsepl­ein, waar zaterdag tot in de vroege uurtjes de Nacht van de Beeldende Kunst plaatsvind­t.

De hedendaags­e kunst heeft zich na enkele moeizame jaren stevig herpakt in Antwerpen. De heroriënte­ring van het M HKA en de opening van nieuwe kunstinste­llingen zijn daarvan het bewijs. Zo startten Sofie Van de Velde en Jason Poirier (Plus-One) elk een tweede galerie in de Leon Stynenstra­at op het Nieuw Zuid. In de hoop dat er nog meer kunst naar de nieuwe wijk komt, nodigden de twee pioniers collega’s uit voor tijdelijke presentati­es.

Een andere opvallende nieuwkomer is de Callewaert-Vanlangend­onck Collection in de SintJacobs­traat 17, een permanent centrum voor naoorlogse abstracte kunst, dat met de groepsexpo Inner circle: masters of Belgian abstractio­n van wal

steekt. (fh)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium