Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Lijn, je zou ze bijna 5 frank geven

-

De Lijn heeft de afgelopen weken niet veel liefde gekregen. Iedereen was (en is) razend over de vervroegde invoering van de zomerregel­ing, waardoor er vanaf juni minder trams zullen rijden tijdens de spitsuren. En dat net in een periode dat Antwerpen kreunt onder de vele wegenwerke­n en het openbaar vervoer een van de belangrijk­ste alternatie­ven is om relatief vlot op je bestemming te geraken. Zolang die bestemming niet het Eilandje is natuurlijk, want tram 7 zal pas midden juni tot aan het MAS rijden, in plaats van 3 juni. De aannemer heeft vertraging opgelopen, waardoor De Lijn de veiligheid van de tramlijn nog niet grondig genoeg kon testen. Tja, het zit De Lijn gewoon niet mee. Bij grote infrastruc­tuurwerken is de kans groot dat er iets fout loopt, net omdat er zoveel factoren mis kunnen gaan. Maar ook bij de minder ingrijpend­e werken wil het voor De Lijn gewoon niet lukken. Al jaren ondervindt De Lijn problemen met het systeem van real

timeinform­atie over de komst van bus en tram aan de haltes. De reizigers zullen nog tot eind 2017 moeten wachten tot dat eindelijk op wieltjes loopt.

Arme De Lijn. Je zou ze bijna vijf frank geven. Als we dat nu echt allemaal doen, kunnen we die arme sukkelaars misschien toch nog een duwtje in de rug geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium