Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die klim lag mij niet”

- (bvc)

Maandag gehoord op de persconfer­entie van Nairo Quintana: “Ik ga zeker aanvallen en Dumoulin zo veel mogelijk tijd aan smeren.” Drie dagen later heeft de Colombiaan 2’10” goed gemaakt, maar dat dankt hij vooral aan de opspelende darmen van de rozetruidr­ager.

Gisteren probeerde Quintana tot drie keer toe aan te vallen, zelfs in bergaf. Maar uiteindeli­jk kwam hij in Ortisei over de meet in het wiel van Dumoulin. “Het was een zware rit. Ik was sterk, maar Dumoulin was dat ook. De klim op het einde lag mij niet. De klim van Piancavall­o ligt mij veel beter”, sprak Quintana.

Ploeg beter dan kopman

De Colombiaan bedankte ook nog zijn sterke ploeg en dat is terecht. Izagirre, Anacona en Amador rijden zich elke bergrit opnieuw de pleuris om in de aanval te zitten en zo hun kopman bij te staan mocht die de sprong wagen. Het lukte een paar keer, maar Quintana oogt in het tweede deel van de Giro gewoon niet goed genoeg. Die inzinking in de slotkilome­ter van Oropa was veelbeteke­nend. De Quintana van nu lijkt in niets op de flukse versie die in de Tirreno op de Terminillo of in deze Giro op de Blockhaus de tegenstand aan flarden reed. “Ik heb achteraf gezien welke wattages hij trapte op de Blockhaus. En dat was van een enorm hoog niveau. Een niveau dat ik de laatste jaren nog maar weinig heb gezien. Hij is de sterkste klimmer van deze Giro”, zegt Dumoulin over zijn concurrent.

Aan de Colombiaan om vandaag op de Piancavall­o die hoge wattages terug te vinden. Zo niet bestaat de kans dat hij zelfs zonder podiumplaa­ts deze Giro zal verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium