Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Haaften snelste in massaspurt

- (kle)

De Nederlands­e Kristie Van Haaften was gisteren in de licht oplopende Hobokense Berkenrode­lei iedereen te snel af in de massaspurt. Haar landgenote Susanne Meistrok eindigde tweede.

Het werd een valse start in Hoboken waar de vooroprijd­ende auto met de rode driehoek een verkeerde route volgde waardoor de wedstrijd een herstart moest krijgen. Er waren wel wat ontsnappin­gspogingen, maar niemand raakte echt uit de greep van het peloton. “Ook ik heb gepro- beerd, maar dat heeft niet lang geduurd”, vertelde de Wuustwezel­se Tinne Rombouts, die negende eindigde. “Zo werd het een massaspurt en dat is niet echt mijn ding. Ik denk wel dat een deel van de meisjes-juniores al met het BK van zondag in het hoofd zaten. Voor mij was dit nog maar mijn derde wedstrijd omdat ik na het veldritsei­zoen enkele weken rust nam. Het was weer wennen om in dat peloton te rijden. In het begin heb ik altijd wat schrik om in groep te rijden, want in het veld zijn we dat niet gewoon. Zondag op het BK in Oosterzele ga ik pro- beren een keer mee in de aanval te gaan. Maar als het niet lukt, zal ik mij in een massaspurt ten dienste stellen van mijn ploeggenot­e Jinse Peeters. Zij beschikt wel over snelle benen. Voor mij is het in de eerste plaats belangrijk dat ik een goeie zomer kan rijden, zodat in ideale conditie aan het nieuwe veldritsei­zoen kan beginnen.”

Na de twee Nederlands­e meisjes was Alan Castrique als derde de eerste landgenote. Jinse Peeters werd vierde. Bij de nieuweling­en haalde de Litouwse Akvile Gedraityte het voor Gloria Van Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium