Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetballen bij Ikea?

Meubelgiga­nt wil noden van buurt integreren op site

- JAN STASSIJNS

IKEA wil met de nieuwe vestiging op de Havanasite meer zijn dan enkel een meubelwink­el. De meubelgiga­nt wil zich integreren in de wijk en luistert daarom naar de noden van de buurtbewon­ers.

IKEA wil tegen 2020 een nieuwe Antwerpse vestiging openen aan de Havanasite in de wijk Luchtbal. De Zweedse meubelgiga­nt wil dat die nieuwe vestiging niet alleen goed bereikbaar en klantgeric­ht is, maar wil ook een meerwaarde bieden voor de buurtbewon­ers. IKEA is daarom gestart met de bewoners te bevragen over wat zij vinden dat de buurt nodig heeft.

“Op dit moment zijn we vooral aan het luisteren”, zegt Steven De Smet, communicat­ieverantwo­ordelijke van IKEA België. “We luisteren naar hoe de stad naar de locatie kijkt, we zijn in gesprek geweest met de middenveld­organisati­es in de buurt én bevragen ook de bewoners zelf. Waar hebben zij nood aan en waar denken ze dat wij hen in tegemoet kunnen komen? Alle bevindinge­n worden verzameld om dan te kijken naar wat we kunnen doen en hoe we onze vestiging het beste kunnen integreren in de wijk.”

Een voorbeeld van die integratie is te zien in IKEA Utrecht, in Nederland. Daar benadrukte de buurt de nood aan een voetbalvel­d. Op het dak van de Utrechtse vestiging zijn twee voetbalvel­den gerealisee­rd. Of de Antwerpena­ar binnenkort ook kan voetballen op het dak van een nieuwe IKEA, valt nog af te wachten.

 ?? FOTO IKEA ?? Tegen 2020 moet de nieuwe vestiging een feit zijn.
FOTO IKEA Tegen 2020 moet de nieuwe vestiging een feit zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium