Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aldi-overvaller­s naar gevangenis

Trio overviel ook 96-jarige buurtbewon­er

- SAM REYNTJENS

Drie mannen zijn veroordeel­d voor een overval op een Aldi in Berchem, een home invasion in Borgerhout en enkele soms agressieve inbraken.

Daniël C., een 35-jarige Roemeen, en zijn Servische kompanen Hercules R. (30) en Denis S. (25) hoorden de rechter woensdag zware straffen uitspreken. De eerste twee moeten zes jaar de cel in, de derde kreeg dertig maanden gevangenis­straf bovenop een straf van 38 maanden die hij in Dendermond­e opliep.

De feiten waarvoor de mannen veroordeel­d werden, zijn dan ook niet min. In november 2014 trokken ze vanuit hun stek in de Karel De Preterlei in Borgerhout naar de woning van een toen 96-jarige buurtbewon­er. De man werd ’s nachts thuis overvallen en bestolen van juwelen en geld. Twee weken later overvielen de mannen ook de Aldi-supermarkt in de Frans De Vriendtstr­aat in Berchem. Op basis van camerabeel­den van die winkel kon Daniël C. geïdentifi­ceerd worden, maar het duurde nog tot juli 2016 voor de man gevat werd.

Denis S. werd wel kort na de overval in de Aldi opgepakt in een ander dossier. Maar ook zonder hem deden de andere twee voort met hun overvallen. Op 7 maart 2015 knevelden ze een bewoner bij een inbraak in de pastorijwo­ning van Don Bosco in Hoboken. De man werd beroofd van een aanzienlij­ke geldsom en de dieven namen ook een auto van de vzw mee.

“De handelinge­n van de beklaagden wijzen op een zwaar verminderd normbesef, een agressieve ingesteldh­eid en een brutalitei­t waarbij bijzonder weinig rekening wordt gehouden met de fysieke en psychische integritei­t van hun slachtoffe­rs”, motiveerde de rechter het vonnis. Dat ze alle drie al meermaals veroordeel­d werden, pleitte ook niet in het voordeel van de mannen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium