Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tot 54 maanden cel voor cannabisbe­nde

Twintig leden van een drugsbende hebben straffen tot 54 maanden gekregen. Ze baatten verschille­nde cannabispl­antages uit.

- (sare)

De bende werd in december 2015 opgerold. Toen vielen speurders op verschille­nde plaatsen in en rond Antwerpen binnen.

Bij een huiszoekin­g aan de Sint-Bernardses­teenweg in Hoboken trof de politie een cannabispl­antage met 828 planten aan. Een week later volgde een huiszoekin­g in Lokeren, goed voor 565 cannabispl­anten. Het onderzoek ging voort en op 8 februari 2016 vielen de speurders op vier andere locaties binnen.

In de Voetbalstr­aat in Wilrijk stonden 1.023 cannabispl­anten, in een pand in Bergen 1.544. In de Ooststatie­straat in Kontich werd een plantage in opbouw gevonden en in de De Bosschaert­straat op het Kiel trof de politie de sporen van een afgebroken plantage aan.

Naast het uitbaten van plantages lieten sommige beklaagden zich ook in met de verkoop van cocaïne en de invoer van hasj vanuit Marokko. De drugs werden in kleine auto’s verstopt en vervolgens via Spanje naar België en Nederland gereden. De drugs werden in een garage in Merksem uit de wagens gehaald en van daaruit verder verdeeld. Onder meer een broodjesza­ak in de Jan Palfijnstr­aat in Antwerpen-Noord deed dienst als verkooppun­t voor de drugs.

Het crimineel vermogen van de bende bedraagt volgens de rechtbank 2.697.724 euro. Dat bedrag werd verbeurdve­rklaard. Aan Eandis moet de bende 137.000 euro betalen voor de elektricit­eit die gestolen werd om de plantages te laten draaien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium