Gazet van Antwerpen Stad en Rand

18 jaar cel voor man die vrouw doodstak voor ogen dochtertje

- (hhm)

Sven Van Rooy uit Noorderwij­k (Herentals) pleegde geen moord, maar handelde in een blinde opwelling van woede en jaloezie toen hij het sms’je van de minnaar van zijn vrouw Melissa Mariën onder ogen kreeg. Dat oordeelt de rechtbank. De familie van Melissa heeft gemengde gevoelens. Sven Van Rooy (35) sloeg op

juni 2016 zijn vrouw Melissa Mauriën (32) verrot en stak haar dan met één steek van een 15 cm lang keukenmes dood.

Melissa had al anderhalf jaar een relatie met Sven M., een collega op haar werk. De twee stuurden elkaar in die tijd 16.000 sms’jes. Maar ze kon – ook vanwege haar dochtertje – niet kiezen tussen beide mannen. “De situatie was onhoudbaar, zowel voor de dader als voor het slachtoffe­r”, concludeer­de de rechtbank. “Voor Sven Van Rooy liep de emmer van de vernesteld dering over, maar hij heeft daar door zijn eigen houding toe bijgedrage­n.”

“Voor ons is hij medeplicht­ig”

De rechtbank sloot uit dat Van Rooy met voorbedach­theid handelde, al veranderde hij tijdens het onderzoek driemaal zijn versie van de feiten. De loodgieter werd veroordeel­d voor doodslag en kreeg de straf die het parket-generaal had geëist: 18 jaar cel.

Vader Alfons Mauriën kon zich nog enigszins vinden in het verdict. “Maar dat Sven M. 1.200 euro schadeverg­oeding krijgt voor de dood van Melissa, dat vind ik er los over. Hij is medeplicht­ig aan wat is gebeurd.”

Meester Karolien Van De Moer, die als voogd ad hoc werd aange- voor het intussen 4-jarige dochtertje van het koppel, kreeg 35.000 euro schadeverg­oeding voor het kind. Het meisje heeft de gruwelijke feiten in de keuken zien gebeuren, maar herinnert zich die amper. “Maar als ze ouder is, komt ze het toch te weten en als ze meerderjar­ig is, zal ze zelf moeten beslissen of ze haar vader verder wil zien”, zegt de familie.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Alfons Mauriën, de pa van Melissa.
FOTO BERT DE DEKEN Alfons Mauriën, de pa van Melissa.
 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Dader Sven Van Rooy.
FOTO BERT DE DEKEN Dader Sven Van Rooy.
 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Melissa Mauriën.
FOTO RR Slachtoffe­r Melissa Mauriën.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium