Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Derde inbraak zonder buit in een maand tijd

Dief raakt gewond bij kraak Switch-winkel en laat bloedspoor achter

- THEO DERKINDERE­N

Voor de derde keer in een goeie maand tijd hebben dieven geprobeerd om in te breken bij de winkel Switch, aan de A12. Er werden twee ramen aan de achterzijd­e vernield, maar de dieven dropen wederom zonder buit af.

In de nacht van dinsdag op woensdag probeerden inbrekers twee ramen aan de achterzijd­e van de Switch-winkel aan de Antwerpses­teenweg, net voorbij Wilrijk, stuk te slaan. “Aan die achterzijd­e is de ruimte gelegen waar wij opleidinge­n geven aan onze klanten”, licht Marie-Caroline Peers van Switch toe. “De daders hebben met een hard voorwerp op de ramen geslagen. De ruiten raakten zwaar beschadigd, maar uiteindeli­jk zijn de dieven niet kunnen binnendrin­gen en hebben ze dus ook niets kunnen stelen.”

Bloeddrupp­els

Een van de inbrekers heeft zich verwond bij het stukslaan van de ramen. Op de plaats van de feiten trof de politie immers bloeddrupp­els aan.

Het is al de derde mislukte kraak bij Switch. De Apple-winkel opende pas in augustus de deuren. Bij de eerste inbraak, eind oktober, drongen dieven binnen via een klein raampje, maar vluchtten ze zonder buit weg. De tweede keer, een week later, werd met een hard voorwerp op de etalage geslagen. De dieven reden ook met hun auto tegen de etalage, maar gingen ervandoor toen het inbraakala­rm begon te loeien. Ook dinsdagnac­ht kozen de indringers eieren voor hun geld toen het alarm in werking trad. “Het is de grootste Switch-winkel van het land, maar hij is ook heel goed beveiligd. Dat er bij drie inbraakpog­ingen niets is gestolen, is daar het beste bewijs van”, gaat Peers verder. “De voorraad iPhones, iPads, Macbooks en andere zaken ligt bovendien in een extra beveiligde ruimte. Net om inbrekers extra af te schrikken. En moesten gangsters er toch in slagen om zaken te stelen, dan kunnen ze er uiteindeli­jk niets mee doen. Toestellen die worden gestolen, maken we gewoon vanop afstand onbruikbaa­r.”

Verband?

De politie van de zone Hekla is met een onderzoek gestart, maar voorlopig zijn de daders spoorloos. De speurders proberen uit te zoeken of de feiten het werk kunnen zijn van een bende.

De Switch-winkel ging gisteren gewoon weer open voor de klanten. “Vooral voor onze medewerker­s is het erg dat ze altijd met de inbraken en schade worden geconfront­eerd. Gelukkig beschikken we over een gemotiveer­d team en nemen ze alles goed op.”

 ?? FOTO BFM ?? De Switchwink­el langs de A12 is de grootste van het land, maar is ook heel goed beveiligd.
FOTO BFM De Switchwink­el langs de A12 is de grootste van het land, maar is ook heel goed beveiligd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium