Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Oplossing nodig als ik maar één op drie matchen speel”

- (jug)

Onder Hein Vanhaezebr­ouck is Ivan Obradovic zijn basisplaat­s bij Anderlecht kwijtgespe­eld. In dertien duels stond de Servier maar vier keer aan de aftrap, maar dinsdag tegen Celtic bewees hij nog eens zijn meerwaarde. Obra moet presteren met het oog op het WK volgende zomer. “Het WK met Servië is een historisch­e gebeurteni­s voor ons land”, aldus Obradovic. “We zijn er niet elk groot tornooi bij en ik wil het voor geen geld ter wereld missen. Daarom moet ik goed nadenken. Als ik bij Anderlecht echt maar één match op de drie speel, moet ik in januari misschien een oplossing zoeken. Al is het nu nog te vroeg om al uit te kijken naar een andere club. Eigenlijk hoop ik nog altijd dat ik mij in december toch opwerk tot een vaste waarde bij Anderlecht.”

Obradovic is aan zijn derde seizoen bezig bij paars-wit en voelt er zich best thuis. “Het is bizar om onder de nieuwe trainer zo weinig te spelen, maar door een kleine blessure, de interlands en een ziekte zat er nog geen continuïte­it in mijn prestaties. Pas nu groei ik weer naar mijn beste vorm en pak ik de kansen die ik krijg. Vanhaezebr­ouck hanteert vaak een tactiek met drie verdediger­s, maar zowel linksachte­r als links op het middenveld kan ik uit de voeten. Nogmaals: liefst van al blijf ik gewoon bij Anderlecht. Ik ken de club, we spelen voor de titel.”

De verdediger had ook al een gesprek met Vanhaezebr­ouck. “Ik heb hem gewoon gevraagd om eerlijk te zijn met mij en dat zal hij doen. Ik wil geen risico’s nemen met het oog op het WK.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium