Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is pure propaganda”

- (jas)

De demarche van Trump maakt Palestijns Antwerpena­ar Hicham Oukal erg kwaad. “Dit is pure propaganda van Trump. Die man is gek.”

Hicham Oukal is voorzitter van de vzw Vrienden en journalist van de Arabische televisiez­ender Madar in Antwerpen, die de integratie­kloof moeten verkleinen. Volgens hem zet Trump de deur naar oorlog wagenwijd open. “Waarom? Dat is de enige vraag die ik me stel en die iederéén zich stelt”, zegt Oukal.

“Natuurlijk ben ik tegen de erkenning en de verhuizing van de Amerikaans­e ambassade. Jeruzalem is een religieuze stad voor iedereen. Jeruzalem staat voor vrede tussen alle religies, of het nu Joden, moslims of christenen zijn. En dat zet Trump nu op het spel. En waarom? Het is pure propaganda. Trump is gek en denkt alleen maar aan business en hoeveel centen oorlog voor hem kan opleveren. Hij heeft geen respect voor mensen of overeenkom­sten die tussen landen gesloten zijn. Hij zet alles op de helling”, zegt Oukal. “Ja, dit maakt me kwaad. Iedereen zou kwaad moeten zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium