Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens naar Europa League

-

Geen Dries Mertens meer in de Champions League. Zijn ploeg Napoli kon zelfs niet winnen tegen Feyenoord, dat tot voor gisteren nog geen enkel punt pakte in poule F. Gelukkig voor de Italianen is er nog het vangnet van de Europa League.

Mertens en co kenden in Rotterdam nochtans een goede start, met al een 0-1-voorsprong na anderhalve minuut via Zielinski. Maar nog voor het halfuur zorgde Jorgensen voor de gelijkmake­r. Na de rust gaven de bezoekers - met een bleke Mertens - nooit de indruk dat ze nog iets konden forceren. Meer zelfs: Feyenoord kon in extra tijd nog de overwinnin­g binnenhale­n. Maar zelfs al had Napoli deze wedstrijd gewonnen, dan nog was het ‘veroordeel­d’ tot het spelen van de Europa League. Want Manchester City met een halve B-ploeg - verloor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Het ging met 2-1 onderuit op het veld van Shakhtar Donetsk. Man City-coach Guardiola bracht met Phil Foden de jongste Engelsman ooit - 17 jaar en 192 dagen - aan de aftrap van een Champions Leagueweds­trijd. Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany zaten niet eens in de kern. City was uiteraard al zeker van de groepswins­t.

Liverpool won - zonder Simon Mignolet - voor de tweede keer deze campagne met 7-0, na een hattrick van Philippe Coutinho. Dit keer was Spartak Moskou het slachtoffe­r. Daardoor mag ook Sevilla naar de volgende ronde. Van de zestien ploegen die de groepsfase overleefde­n, komen er acht uit twee landen: vijf ploegen uit Engeland en drie uit Spanje. Het maakt eens te meer duidelijk dat de eindfase van de Champions League een voorrecht wordt voor een klein kransje clubs uit de toplanden.

In de zestiende finales nemen de groepswinn­aars het op tegen een tweede uit een andere groep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium