Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duitsland is gek van ‘de rosse Nainggolan’

Adrien Trebel, beste Champions Leaguespel­er bij Anderlecht, wekt buitenland­se interesse op

- JÜRGEN GERIL

Voor ons is het duidelijk. Als elke Anderlecht­speler de hele Champions Leaguecamp­agne zo sterk gespeeld had als Adrien Trebel (26), dan was de Belgische landskampi­oen nu niet uitgeschak­eld. Dat is ook de buitenland­se teams die in hem een nieuwe Nainggolan zien niet ontgaan. Enkele Duitse clubs willen in januari al aankloppen voor de middenveld­er. Vraagprijs: minstens 10 miljoen euro.

Toen de Anderlecht­spelers gisteren in

b Schotland op het vliegtuig stapten, kregen ze spontaan applaus van de meegereisd­e delegatie. Voor uitblinker­s Sofiane Hanni en Adrien Trebel gingen de decibels nog een beetje hoger. “Ik voel me uitstekend in deze groep”, aldus Trebel. “En ik voel het vertrouwen van de coach. Dat is heel belangrijk voor mij.”

Onder René Weiler was de Fransman nochtans niet altijd een basisspele­r, maar voor Hein Vanhaezebr­ouck - die hem eerder ook bij AA Gent wilde - is Trebel onmisbaar. Ook wij noemden hem al de ‘Red

Hot Chili Pepper’ van Anderlecht omdat de middenveld­er altijd met peper in zijn kont voetbalt en nooit aflaat en net dat maakt hem zo sterk. Hoog verdedigen, veel druk zetten en nog eens het spel verdelen. Voor verschille­nde buitenland­se teams is de vergelijki­ng met Radja Nainggolan snel gemaakt, maar dan wel de rosse, niet-getatoeëer­de versie. “Mijn doel is alleszins om het seizoen af te maken bij Anderlecht”, stelde Trebel nog. “Want ik heb hier een landstitel te verdedigen, hé. Maar in het voetbal gebeuren soms dingen die je zelf niet in de hand hebt.”

Het zijn vooral Bundesliga­clubs die Adrien Trebel in hun vizier hebben. En als die hun zinnen op een speler hebben gezet, is het inderdaad moeilijk om hen af te houden. Zou Anderlecht een bod van 10 miljoen kunnen weigeren op een speler voor wie het vorig jaar 3 miljoen betaald heeft? “Dat soort zaken laat ik over aan mijn makelaar en aan de voorzitter van Anderlecht. Zelf zit ik

hier nog goed, met een lopend contract voor vier seizoenen, maar in het voetbal kan het snel gaan.”

Nieuw contract?

Qua salaris zit Trebel alleszins niet in de laagste categorie bij paars-wit. Naar verluidt verdient hij er een jaarsalari­s van 1,3 miljoen bruto, maar de Duitsers bieden hem makkelijk het dubbele. Misschien moet Anderlecht ook eens met hem rond de tafel gaan zitten voor een contractve­rbetering en zo kan het ook een eventuele opstapclau­sule in zijn verbinteni­s opnemen. “Natuurlijk is het een optie om bij te tekenen. Ik sta open voor alles, maar op dit moment wordt daarover niet gediscussi­eerd. Ik weet voorlopig ook niet hoe concreet die buitenland­se interesse is en ik hou me er ook niet mee bezig. Het enige wat voor mij telt, is hetgeen op het veld gebeurt. De rest is voor mijn entourage.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium