Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Details nekken ons”

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp zal niet Europees overwinter­en. De Sinjoren verloren na één verlenging de slotwedstr­ijd van de eerste ronde in de FIBA Europe Cup in Groningen. Het eerste doel van dit seizoen is meteen niet bereikt. “Het was een dubbeltje op zijn kant en details nekken ons”, sakkerde coach Roel Moors.

“We waren enorm dicht bij een stek in de tweede ronde. Als ik één punt van zwakte moet aanstippen, is het de aanvallend­e rebound. Daar gaven we kansen aan Groningen”, aldus Moors. “Jammer dat we Europees niet overwinter­en. We zijn immers jong en in een eventuele tweede ronde hadden mijn spelers veel ervaring kunnen tanken.”

“Dit is enorm zuur. Het was een echte Europese fysieke slag en we kwamen net te kort”, reageerde Yoeri Schoepen.

Eric Braal gaf Telenet Giants Antwerp dan weer een pluim. “Zij domineerde­n de wedstrijd, wij onderginge­n ze. Dit was een schitteren­de partij die Antwerp Giants misschien had moeten winnen”, sprak de coach van de Nederlande­rs.

De Martinipla­za was met 4.000 toeschouwe­rs, waaronder een stevige Antwerpse delegatie, volledig uitverkoch­t. In deze do-ordie-wedstrijd was een gezonde nervositei­t bij beide ploegen duidelijk aanwezig. Coach Moors startte in de basisvijf met Paris Lee en Jason Clark. De Giants waren tegen een fel Groningen echter direct op achtervolg­en aangewezen. Brandyn Curry en Stephen Domingo loodsten de Nederlande­rs naar 8-5. Een alerte Paris Lee reageerde en met vijf Belgen in het slot van het eerste kwart op het parket milderde Telenet Giants Antwerp naar een 19-18. Stephen Domingo dropte drie bommen, maar de Giants verdedigde­n scherp en namen via Jason Clark, Paris Lee na 2724 en met een flitsende dunk van Ismael Bako het initiatief over: 30-32. Met ook Hans Vanwijn trokken de Antwerpena­ars de rust in met een 32-38-bonus.

Ondanks 6069voorsp­rong

In het derde kwart ging het met snel basketbal en langs Hans Vanwijn en Dave Dudzinski naar maximaal 39-47. Het trio referees spaarde de Giants echter niet. Eerst kreeg Jason Clark een lichte onsportiev­e fout en daarna verdwenen Clark en Moses Kingsley met foutenlast uit de partij. De Nederlande­rs namen het geschenk met beide handen aan en drukten door naar een 57-54 bonus na drie kwarts.

In het slotkwart namen de Gaints weer de bovenhand en ging het via Hans Vanwijn en na een bom van Yoeri Schoepen naar 60-69. “Dat mijn jonge kern het moeilijk heeft in is gekend. Dat is een correcte vaststelli­ng en daar moeten we aan werken”, zei Roel Moors. Groningen profiteerd­e inderdaad in de slotfase via Arvin Slagter:68-69. Paris Lee nette nog een bom (69-72), maar in de slotfase kon Groningen via Jason Dourissaeu nog een verlenging afdwingen. In moneytime reageerde Telenet Giants Antwerp dan weer gevat op een 82-78achterst­and, via Jason Clark: 8282. In de slotsecond­en scoorde Drago Pasalic echter de winnende korf voor Groningen en was de Europese uitschakel­ing voor Telenet Giants Antwerp een feit.

De Giants wezen niet naar het trio referees. Het was echter voor de neutrale waarnemers meer dan duidelijk dat Groningen niet mocht klagen over de scheidsrec­hters.

Veel tijd om te treuren is er niet. Vrijdag (20.30u, Lotto Arena) en zondag werkt Telenet Giants Antwerp tegen kampioen en bekerhoude­r Oostende de kwartfinal­es van de Beker van België af.

 ??  ?? FOTO FIBA Dudzinski gaat voor een korf voor Antwerp.
FOTO FIBA Dudzinski gaat voor een korf voor Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium