Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kan alle kanten uit”

Michaël Delbaere wil met Amigos Zoersel leider Lint van de troon stoten

-

Michaël Delbaere trekt met zijn ploegmaats van Amigos Zoersel dit weekend naar leider Lint. De bezoekers moeten de drie punten pakken willen ze Lint van de eerste plaats verdrijven. Maar ongeacht het resultaat is het voor Amigos Zoersel ook een blij weerzien met excollega Pieter Relecom.

“Ik heb een jaar of vier met Pieter Relecom samengespe­eld in de eerste ploeg van Amigos Zoersel, maar ook Jens Martinus heeft een verleden bij Amigos”, zegt Michaël Delbare. “En mijn broer Joeri was als libero aan de slag bij Lint. De confrontat­ie met dat soort ploegen is dan ook net iets leuker dan met ploegen als Torhout bijvoorbee­ld.”

“Het is overigens geen verrassing dat Lint momenteel aan de leiding staat. Het is een ploeg die al jaren samenspeel­t. Weinig spelers verlaten de club en er komen weinig spelers bij, dus het kan teren op routine. Van Amigos had ik verwacht dat we in de bovenste helft zouden meedoen, maar dan eerder voor de vierde of vijfde plaats. Vorig seizoen hebben we lang moeten werken om het behoud te verzekeren. In het tussenseiz­oen is de kern breder en sterker geworden, zodat we op een rustig jaar konden mikken. Maar stel dat we dit weekend winnen, dan staan we er heel goed voor. Dan hebben we alle ploegen in de top vijf op verplaatsi­ng gehad. In de terugronde krijgen we alle concurrent­en thuis.”

“De titel is geen doel op zich, maar nu we ons in deze positie bevinden, willen we natuurlijk elke match winnen en zo lang mogelijk standhoude­n. We kijken de partij tegen Lint met vertrouwen tegemoet, al denk ik dat het een match wordt die alle kanten uit kan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium