Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het behoud is onze enige ambitie”

-

Antwerp Dynamics speelt niet het seizoen dat ze bij de club voor de start van de competitie in gedachten hadden. Wisselvall­igheid is troef dit jaar. Volgens coach Filip Clement is het gebrek aan motivatie daar de belangrijk­ste oorzaak van.

“Wuustwezel won dit jaar nog maar één wedstrijd, jawel, tegen ons”, zegt Clement. “Ook tegen het voorlaatst geklasseer­de Cobras gingen we de boot in. Tegen subtopper Kontich wonnen we dan weer. Ik wilde dit jaar een constante in onze prestaties brengen, maar dat lukt voorlopig niet. Ik heb al dikwijls tegen mijn spelers gezegd dat er dit jaar geen gemakkelij­ke matchen zijn, maar dat dringt niet echt door. Ik zie op training soms mooiere dingen dan in de match. Een gebrek aan talent is zeker niet de oorzaak.”

Zaterdag staat de clash tegen Nieuw Brabo op het programma.

“Dan zullen de spelers er wel klaar voor zijn. Wij hebben verschille­nde jongens met een verleden bij Nieuw Brabo. De match leeft in de groep, ik zal niemand extra moeten motiveren. We wonnen de heenmatch vrij gemakkelij­k. Hopelijk lukt dat zaterdag ook. Ik kijk met argusogen naar wat er in tweede landelijke gebeurt. Daar staan verschille­nde Antwerpse ploegen onderaan, wat wel eens gevolgen zou kunnen hebben voor degradatie in onze reeks. Het behoud is dit seizoen onze enige ambitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium