Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat meer overdag leven en op tijd komen op afspraken”

Antwerpse komiek

- (syma)

Begin 2017 nam ik mij voor om iets aan mijn gewicht te doen, en dat is gelukt. Ik ben in 2017 twintig kilo kwijtgeraa­kt, door geen frisdrank meer te drinken en door te gaan sporten. Ik ben mij vooral gaan toeleggen op boksen, en dat is intussen een vaste gewoonte geworden.

Voor 2018 heb ik niet echt een concreet doel, maar ik wil deze levensstij­l wel aanhouden. Ik wil ook vaker op tijd komen op afspraken. Ik vind het netjes om stipt te zijn, en ik wil daar nog meer aandacht voor hebben. En ik wil vroeger gaan slapen. Ik ben altijd een avondmens geweest, maar ik ben op een punt gekomen dat ik gewoon moet vaststelle­n dat als je pas om twee, drie uur gaat slapen, de dag waarop onze maatschapp­ij is ingesteld, wel heel snel om is. Ik wil dus meer overdag gaan leven. Op werkvlak toer ik heel het jaar nog met mijn tweede show, en ik denk na over materiaal voor een derde show. En ik ben onlangs begonnen met een eigen YouTubekan­aal over videogames, ‘Sauce Park’, en daar wil ik nog meer tijd in gaan steken.

Voor dit jaar hoop ik dat we vergevings­gezinder zullen zijn, dat we dichter bij mekaar kunnen komen – en daar geloof ik ook in. Ik vind het jammer dat onze meningen vaak hard zijn en dat we soms vergeten dat we allemaal fouten maken. Maar ik heb het gevoel dat veel mensen het toch wat anders willen. Je ziet dat bijvoorbee­ld aan het feit dat velen weer lokaal gaan winkelen, bij de kleine handelaar. Een weerslag van de supermarkt­trend, denk ik. Ook de digitalise­ring lijkt mij minder hard te gaan. We spelen ook al eens graag weer een gezelschap­sspel samen.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium