Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze maatregel is mooi meegenomen”

Slagerij op Turnhoutse­baan breidt uit

- (evw)

Borgerhout Jamal El Morabet is medeeigena­ar van slagerij El Chiko op de Turnhoutse­baan. Hij plant zijn zaak verder uit te breiden naar het aanpalende, voormalige café De Pauw. De bovenverdi­epingen wil hij omvormen tot vier appartemen­ten en een loft.

“Deze maatregel is mooi meegenomen, want zo’n vrijstelli­ng over een periode van vijf jaar, dat gaat toch om behoorlijk wat geld. Dit is dus zeker interessan­t en ik hoop alvast dat anderen deze optie zullen bekijken om de woningen boven hun zaak te verbouwen om ze te verhuren of te verkopen”, zegt El Morabet.

Want evident is het niet altijd om een woning boven een winkelpand zo maar te verhuren, weet hij. “Heel wat winkelpand­en zijn namelijk op zo’n manier gebouwd dat er geen aparte ingang is naar de bovenverdi­epingen, waardoor je als bewoner door de winkel moet. Dat soort dingen houdt mensen natuurlijk tegen om boven een winkel te gaan wonen, waardoor je met leegstand te maken krijgt. En dat terwijl wonen en winkelen juist samen horen te gaan. Zelf heb ik lange tijd boven mijn eigen zaak gewoond. En nu nog vinden we het belangrijk dat er mensen boven de slagerij komen wonen. Anders verlies je gewoon erg veel woonopperv­lakte en daarnaast ook inkomsten.”

Goed isoleren

Maar deze woonruimte­s bewoonbaar maken, vraagt natuurlijk een behoorlijk­e financiële inspanning. “Want omdat dit een heel drukke straat is, moet je er voor zorgen dat de woning goed geïsoleerd is tegen het geluid van het verkeer, de trams enzovoort. Anders is het hier niet aangenaam wonen. Verbouwing­swerken als deze moet je goed aanpakken, en dan is deze maatregel zeker welkom.”

 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO Jamad El Morabet van slagerij El Chiko op de Turnhoutse­baan wil de bovenverdi­epingen van zijn zaak omvormen tot flats.
FOTO PATRICK DE ROO Jamad El Morabet van slagerij El Chiko op de Turnhoutse­baan wil de bovenverdi­epingen van zijn zaak omvormen tot flats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium