Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Holsbeeck doet de transfers

Vertrekken­de raad van bestuur geeft steun aan manager van Anderlecht

- (jug)

Anderlecht schept stilaan duidelijkh­eid: Herman Van Holsbeeck moet de wintertran­sfers regelen. De manager zei nochtans zelf dat paarswit in een machtsvacu­üm zat tot de club op 1 maart 2018 definitief wordt overgenome­n door Marc Coucke, maar de huidige raad van bestuur wil zijn steun uitspreken aan Van Holsbeeck en een budget voorzien.

“Ik beslis voorlopig niets meer. Ik heb zelfs de bevoegdhei­d niet meer om nog transfers te onderteken­en.” Zo sprak een kwade Herman Van Holsbeeck na de presentati­e van Marc Coucke als toekomstig­e overnemer van Anderlecht. Zijn tirade had drie redenen. Ten eerste wilde Van Holsbeeck bijna einde carrière niet afgerekend worden op deze levensbela­ngrijke transferma­rkt voor paarswit om dan in maart plots aan de kant geschoven te worden. Ten tweede was de overname door Coucke zo snel gegaan dat er vooraf geen echt uitgebreid gesprek was geweest met de zakenman over het sportieve beleid. En ten derde: Coucke had in zijn betoog de huidige werking van Anderlecht gekelderd door de club te vergelijke­n met de oude adel.

Die impasse zorgde ervoor dat niemand wist welke spelers Anderlecht nu kon aantrekken, welk kapitaal er voorhanden was en wie die deals zou onderhande­len. Van Holsbeeck toonde zich gelaten en nam wat vakantie. Uittredend voorzitter Roger Vanden Stock wilde de kar niet trekken, Coucke dan maar?

Mogi Bayat

Deze week moeten nog geen grote inkomende transactie­s verwacht worden, maar bij de landskampi­oen zijn ze de plooien wel aan het gladstrijk­en. Marc Coucke zal vanop afstand toekijken zonder zich (publiekeli­jk) te moeien. Het is de huidige raad van bestuur inclusief de aandeelhou­ders die verkopen die het beleid nog uitstippel­t tot 1 maart. Zij verkiezen om Van Holsbeeck een (redelijk) transferbu­dget te geven en zullen finaal ja of neen zeggen tegen een potentiële aanwinst.

Van Holsbeeck momenteel in het Spaanse Marbella moet dat nog aanvaarden, maar haalde zijn dossiers al uit de kast. Daarvoor spreekt hij zijn traditione­le netwerk aan en daar speelt ook spelersmak­elaar Mogi Bayat zijn rol in. Bayat was nochtans ‘persona non grata’ bij Coucke in Oostende. Coucke is echter niet van plan om de ervaring van Van Holsbeeck zomaar aan de kant te schuiven. Op termijn brengt hij wellicht sportief directeur Luc Devroe mee naar paarswit, maar Van Holsbeeck zal ook later gewaardeer­d blijven.

 ?? FOTO MARC GYSENS ??
FOTO MARC GYSENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium