Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schietinci­dent snelweg heeft Belgische link

Nederlands­e politie pakt vier personen op

-

Op de A16 in Dordrecht werd gisterenav­ond een auto met Belgische nummerplaa­t tegengehou­den. Getuigen zagen een vuurwapen en hoorden schoten. Mogelijk waren er drugs in het spel.

De Rotterdams­e politie kreeg gisterenav­ond een melding van twee burgers die een verdachte auto met Belgische nummerplaa­t hadden opgemerkt op de A16 tussen Rotterdam en Breda. “Een van hen zei dat hij een vuurwapen zag in de auto, de andere zei dat hij schoten gehoord had”, zegt woordvoers­ter van de Rotterdams­e politie Swetlana Westermeij­er. “Onze politieplo­egen gingen vervolgens achter hen aan. De auto werd aan de kant gezet ter hoogte van Dordrecht.”

Er werden vier mannen aangehoude­n. “Over de identiteit van die mannen – of het Belgen of Nederlande­rs zijn – is nog geen zekerheid”, klinkt het. “Getuigen hadden wel gezien dat er iets uit de auto gegooid werd. Vermoedeli­jk waren dat drugs of resten van drugs.”

Lange file

De auto werd in beslag genomen en volledig doorzocht. Het onderzoek naar de aanleiding van de schietpart­ij en het motief van de vier mannen loopt.

De rijbaan richting Breda was een tijdlang volledig afgesloten waardoor er een lange file ontstond. Of de schietpart­ij kadert in het Antwerpse drugsmilie­u, is nog niet duidelijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium