Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezin vlucht dag na schietpart­ij uit flat

Gianni B. zit “in de problemen” na interviews over incident

- BRITT PEETERS

Na de schietpart­ij van woensdagoc­htend in Schilde, waarbij vier kogels werden afgevuurd, heeft Gianni B. gisteren besloten te vluchten uit zijn appartemen­t dat werd beschoten. De situatie is voor zijn gezin naar eigen zeggen allesbehal­ve veilig. “We trekken ver weg.”

Het waren chaotische dagen en korte nachten voor het gezin van Gianni B. uit Schilde. Woensdag, vroeg in de ochtend, werden er vier kogels op hun flat afgevuurd, en werd de nieuwe Mercedes van Gianni net niet in brand gestoken. Bovendien kwamen er kogels terecht in hun kinderkame­r én in de kinderkame­r van de buren. In beide kamers lagen er op dat moment jonge kinderen te slapen. De kogelinsla­gen berokkende­n heel wat schade aan de woning. Er raakte niemand gewond.

Afrekening

De schietpart­ij doet denken aan gelijkaard­ige incidenten in de regio de voorbije maanden, die zich afspeelden in het drugsmilie­u.

Het verhaal kreeg grote aandacht, waarop het jonge gezin uit Schilde gisteren het VTM- en ATV-nieuws over de vloer kreeg. Ook in uw krant getuigde Gianni. Hij ontkende in alle talen dat hij banden zou hebben met het drugsmilie­u, maar hij sprak eerder wel over “een afrekening”.

Later die dag besloten Gianni B. en zijn gezin, zoals ze eerder hadden aangehaald, hun koffers te pakken en te vertrekken. “Na wat er is gebeurd, kunnen we hier niet blijven. We vertrekken vandaag nog. Ver weg.”

Bovendien vertelde Gianni B. gisteren dat zijn huidige situatie allerminst veilig is. “Ik zit in de problemen”, aldus Gianni. Wat die “problemen” exact inhouden, maakte hij niet duidelijk.

Geen verdachten opgepakt

Het Antwerpse parket bevestigde gisteren alle feiten van de schietpart­ij, maar zekerheid over de aanleiding van de aanval is er nog niet. Er zouden ook nog geen verdachten zijn opgepakt. Parketwoor­dvoerster Lentle Jespers: “Het parket kan voorlopig de link met het drugsmilie­u niet officieel bevestigen. De juiste omstandigh­eden waarin de feiten plaatsvond­en, maken volop onderdeel uit van verder onderzoek. Het is voorbarig om verder inhoudelij­ke uitspraken te doen. Gelukkig zijn er geen slachtoffe­rs gevallen.”

 ?? FOTO'S RR ?? De beschoten gevel van het appartemen­t.
Gianni B. toont een van de kogelgaten in zijn flat. “Na wat er is gebeurd, kunnen we hier niet blijven.”
FOTO'S RR De beschoten gevel van het appartemen­t. Gianni B. toont een van de kogelgaten in zijn flat. “Na wat er is gebeurd, kunnen we hier niet blijven.”
 ??  ?? Bij de buren vloog een kogel in de kinderkame­r.
Bij de buren vloog een kogel in de kinderkame­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium