Gazet van Antwerpen Stad en Rand

14 bodybuilde­rs veroordeel­d

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft veertien beklaagden uit het bodybuildi­ng en fitnessmil­ieu veroordeel­d voor de handel en het gebruik van hormonen.

Hoofdbekla­agde Alex V. (48) uit het Nederlands­e Oosterhout kreeg twee jaar cel – een jaar meer dan gevorderd – en 18.000 euro boete. Zijn opbrengst van de handel, berekend op 58.500 euro, wordt verbeurdve­rklaard.

Het onderzoek was eind 2015 van start gegaan na een positieve dopingcont­role in een fitness in Zwijndrech­t. De speurders kwamen zo de ‘SuppTrade Eagles’ op het spoor, een groep bodybuilde­rs die gesponsord werd door SuppTrade, de firma van Alex V. in Oosterhout. Die verkocht voedingssu­pplementen en bood fitnessbeg­eleiding aan, maar dit was volgens het Openbaar Ministerie een dekmantel voor een hormonenha­ndel.

De politie trof op 10 februari 2016 in een kelderbox van Alex V. aan de Kipdorpves­t in Antwerpen een heuse ‘supermarkt’ voor hormonale producten aan met een straatwaar­de van minstens 100.000 euro. Ook bij de meeste ‘SuppTrade Eagles’ waren de huiszoekin­gen positief.

Alex V. verklaarde dat hij zich in Nederland maandelijk­s ging bevoorrade­n met producten uit een Pools lab. Hij betaalde telkens 15.000 euro cash. De man ontkende dat SuppTrade een dekmantel was en verklaarde dat hij zijn legale en illegale handel altijd strikt gescheiden had gehouden. De bodybuilde­rs die hij sponsorde, verkochten “op eigen houtje”.

Van de dertien medebeklaa­gden kregen er drie een celstraf tot één jaar. Vier beklaagden krijgen een werkstraf en vijf anderen een opschortin­g. De laatste kreeg een boete opgelegd. De rechtbank sprak tegen drie beklaagden ook verbeurdve­rklaringen uit voor in totaal 5.775 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium